fredag 23 januari 2015

Bokbloggsjerka 23 - 26 januari

Hur tycker du att en baksidestext ska vara för att den ska fånga ditt intresse? Den frågan ställer Annika denna vecka i Bokbloggsjerkan.

Jag läser alltid baksidestexten på böcker för att få ett hum om vad boken handlar om. En bra baksidestext ska vara en kort sammanfattning om vad boken handlar om, men får inte avslöja för mycket. Den får gärna innehålla ett kort citat ur boken. Det är svårt att förklara vad som gör att man blir nyfiken på en bok. Ofta läser jag böcker av författare jag känner till eller fått tips om och då bryr jag mig inte om ifall baksidestexten är bra eller dålig. För att jag ska bli intresserad av en bok som jag aldrig hört talas måste även omslaget tilltala mig.

16 kommentarer:

 1. Helt enig, det er ikke alltid så lett å sette fingeren på hva man faller for ved en bok :)

  SvaraRadera
 2. Citat ur boken brukar jag inte bry mig så mycket om, jag tycker oftast att det inte säger något om vad det är för slags bok ändå. Håller med om att omslaget också spelar stor roll.

  SvaraRadera
 3. Oftast hittar jag böcker på annat sätt än baksidetexter, men ibland, speciellt när jag står i en riktig bokhandel och botaniserar, då är baksidetexten viktig.

  SvaraRadera
 4. Omslaget kan också vara av vikt när det gäller att välja ut en bok, ibland väljer jag en bok nästan enbart för omslagets skull!

  SvaraRadera
 5. Är det en författare jag gillar så spelar baksidestexten mindre roll.

  SvaraRadera
 6. Håller med dig helt och hållet.

  SvaraRadera
 7. Håller med, men omslaget har mindre betydelse för mig om baksidestexten är tillräckligt intressant.

  SvaraRadera
 8. Det brukar ju va i ordningen "titel" "omslag" "Baksidetext" som jag väljer en bok. Först ser man namnet, sedan ser man omslaget och sist baksidetexten, så innan jag läser på baksidan måste den ha gått igenom två tidigare prov. Sedan är ju vad folk fastnar för när det gäller alla tre så olika.

  SvaraRadera
 9. Baksidestexten måste väcka mitt intresse för att jag ska vilja läsa boken :)

  SvaraRadera
 10. Håller med om att om man känner till författaren så bryr man sig inte så mycket om baksidestext.

  SvaraRadera
 11. Ja, det var verkligen svårt att definiera!

  SvaraRadera
 12. ibland betyder baksidestexten absolut ingenting! rätt författare och rätt omslag så är jag förlorad

  SvaraRadera
 13. Omslaget är också viktigt, men det är texten på baksidan som är avgörande. Framför allt om författaren är ny för mig.

  SvaraRadera
 14. Jag blir skeptisk om texten är fylld med citat från små okända tidningar, och blir irriterad om den visar sig vara missledande eller allt för avslöjande!

  SvaraRadera
 15. Citat från boken kan vara bra, men det ska vara ett noggrant utvalt ett som signalerar vilken typ av bok u t a n att spoila. Svårt! :)

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...