onsdag 7 januari 2015

Inferno


Titel: Inferno
Författare: Dan Brown
Format: Inbunden
Antal sidor: 544
Förlag: Albert Bonniers förlag


"Harvardprofessorn i religiös symbolik, Robert Langdon, vaknar mitt i natten i en sjukhussäng med blixtrande huvudvärk. Han har ingen aning om var han befinner sig, inte heller vad som hänt honom de senaste dygnen. Bara några timmar senare utsätts han för ett attentat och tvingas fly handlöst tillsammans med kvinnan som vårdat honom, Sienna Brooks. I sin kavaj upptäckte han ett oroväckande föremål...

Allteftersom Langdon börjar förstå vad som hänt växer en bild av ett fruktansvärt hot fram - skapat av ett geni vars fixering vid världens undergång bara kan mäta sig med hans kärlek till ett av de mest fascinerande litterära mästerverk som någonsin skrivits - Dantes mörka poem Helvetet.

Under en vild jakt genom Florens myllrande och historiefyllda gator, palats och lönngångar inser Langdon att han i en kamp mot klockan är tvungen att lösa de gåtor som det mystiska föremålet innehåller - innan ett inferno utbryter..."


Har gett boken Inferno en andra chans och läst ut den efter att jag lagt den åt sidan en tid. Inferno är inte alls lika bra som dom andra böckerna av Dan Brown. Da Vinci koden läste jag ut flera gånger då jag tyckte den var så bra. Har svårt att betygsätta Inferno. Är det en guidebok eller en spänningsroman kan man ju fråga sig. Boken är inte dålig men inte heller bra, så det får bli 3-.

Betyg: ***-

Andra böcker jag läst av Dan Brown: Da Vinci-koden, Änglar och demoner, I cirkelns mitt, Gåtornas palats, Den förlorade symbolen.


Inferno finns att köpas här:
Adlibris - Sverige
Adlibris - Finland
Bokus


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...