söndag 18 januari 2015

Lejontämjaren

Titel: Lejontämjaren
Författare: Camilla Läckberg
Format: Inbunden
Antal sidor: 351
Förlag: Bokförlaget Forum

"Det är januari och kylan har Fjällbacka i sitt grepp. En halvnaken flicka irrar genom den snöiga skogen, ut på en väg. Bilen kommer från ingenstans och hinner inte väja. När Patrik Hedström och hans kolleger får larmet om olyckan är flickan redan identifierad. För fyra månader sedan försvann hon på en väg hem från ortens ridskola och därefter har ingen sett henne. Det visar sig att hon har utsatts för ofattbara grymheter, och risken är att hon inte är ensam om sitt öde. 
Samtidigt håller Erica Falck på att gräva i ett gammalt fall, en familjetragedi som ledde till en mans död. Gång på gång besöker hon hans fru som dömdes för mordet, men utan att få reda på vad som hände. Vad är det kvinnan döljer? Erica känner på sig att något inte stämmer. Och det varkar som om det förflutna kastar sin skugga över nuet."

Min åsikt:
Lejontämjaren är spännande och lättläst men lite för mörk och rå. Tycker att det är dags för Läckberg att avsluta serien om Erica Falck och hitta på nya karaktärer.

Betyg: ****

Lejontämjaren kan köpas här:
Adlibris
Bokus

Andra böcker jag läst av Camilla Läckberg: Änglamakerskan, Fyrvaktaren, Sjöjungfrun, Tyskungen, Olycksfågeln, Isprinsessan.

1 kommentar:

  1. Håller med om att Erica Falck och Co. har gjort sitt nu.

    SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...