fredag 9 januari 2015

Lotus blues och Mannen utan sorg

Titel: Lotus blues
Författare: Kristina Ohlsson
Format: e-bok
Antal sidor: 434
Förlag: Piratförlaget

 "Dagen då allt går åt helvete regnar det. En desperat man kommer till advokat Martin Benners kontor och berättar att hans syster behöver hjälp. Det är bara det att systern är död.
Innan hon tog sitt liv erkände hon fem mord. I tidningarna kallades hon seriemördare och gavs namnet Sara Texas. Nu vill brodern ge henne upprättelse och samtidigt hitta hennes försvunne son Mio.


Martin Benner har det mesta. Karriär, kvinnor, ett litet barn. Men han har också svagheter. Framför allt är han svag för utmaningar. Och han gör en fasansfull felbedömning i jakten på sanningen. Snabbt förvandlas han från advokat till bricka i ett spel med så höga insatser att han till sist tvingas göra det mest ofattbara av val."


Lotus blues var verkligen en sträckläsningsbok, mycket spännande och bra med ett snabbt tempo. Gillar karaktären Martin Benner och hans kärlek till sin adoptivdotter Belle. Den andra delen i serien  utkommer våren 2015 och heter Mios blues, och den ser jag fram emot. Rekommenderas!

Betyg: *****

Lotus blues kan köpas här:
Adlibris 
BokusTitel: Mannen utan sorg
Författare: Kristina Ohlsson
Format: e-bok
Antal sidor: 41
Förlag: Piratförlaget
Novell

"Kristina Ohlsson är nu aktuell med sin nya hårdkokta kriminalserie om advokaten Martin Benner. Lotus Blues utkommer okt 2014 och Mios Blues under våren 2015. I denna novell, Mannen utan sorg, får vi för första gången möta Martin. Här försvarar han en man som står inför rätta, anklagad för att ha mördat sin dödssjuka hustru. Ett fall, som på förhand verkar vara klart som vatten. Men är det verkligen det?"Mannen utan sorg är en Martin Benner-novell av Kristina Ohlsson och här får man första gången möta advokaten Martin. Jag läste den här efter att jag läst Lotus blues. Visst är boken bra, men jag blev lite besviken över att den handlade om Robert Tandem istället för maffiabossen Boris. Eftersom den har så få sidor var den utläst på nolltid.

Betyg: ****

Mannen utan sorg kan köpas här:
Adlibris
Bokus 

Andra böcker jag läst av Kristina Ohlsson: Askungar, Tusenskönor, Änglavakter, Paradisoffer, Davidsstjärnor.1 kommentar:

  1. Gillar en renodlad bokblogg (varför har jag inte en egen då - bra fråga) så jag har nu lagt till dig i min Feedly och ser fram emot alla recensioner :)

    SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...