söndag 15 februari 2015

Dimma över Darjeeling

Titel: Dimma över Darjeeling
Författare: Mikael Bergstrand
Format: ljudbok
Uppläsare: Björn Granath
Antal sidor: 397
Förlag: Norstedts

"I Mikael Bergstrands fristående uppföljare till den framgångsrika Delhis vackraste händer får vi återigen möta den bittre medelålders mannen Göran Borg.

Han är tillbaka på svensk mark, och på god väg att falla ner i sina gamla hjulspår igen efter den omvälvande resan till Indien och förälskelsen i skönhetssalongsföreståndarinnan Preeti. Men så ska hans bäste vän Yogi gifta sig, äntligen, med sin stora kärlek Lakshmi, och Göran beger sig åter till Indien för att hjälpa honom med förberedelserna inför den stora bröllopsfesten.

Göran följer med Yogi till Darjeeling för att inspektera den teplantage som Yogi köpt för sin svärfars pengar, och som ska bidra till finansieringen av det hela. Men den liknar inte på något sätt de vackra bilderna i säljarens prospekt, utan är i stort förfall. Så nu börjar istället jakten på lurendrejaren och kampen att återfå både pengarna och heder och ära för Yogi. De båda kumpanerna ger sig ut på en strapatsrik resa genom Indien som kommer att ställa dem på svåra prov och utmana deras vänskap."


Kommentar:
Dimma över Darjeeling är en intressant och rolig må bra bok om vänskap, lojalitet och fördomar. Ser fram emot nästa bok av Mikael Bergstrand som utkommer i maj och heter Gurun i Pomonadalen.
Betyg:

Dimma över Darjeeling kan köpas här:
Adlibris
Bokus

Andra böcker jag läst av Mikael Bergstrand: Delhis vackraste händer.


1 kommentar:

  1. Jag läste Delhis vackraste händer förra året och tyckte den var riktigt rolig. :) Funderar på att läsa uppföljaren! :)

    SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...