måndag 16 februari 2015

En mörkare himmel

Titel: En mörkare himmel
Författare: Mari Jungstedt/Ruben Eliassen
Format: ljudbok
Uppläsare: Magnus Roosmann
Antal sidor: 348
Förlag: Bonnier audio

"I gryningen puttrar en fiskebåt in mot hamnen i Arguineguin på södra Gran Canaria. En av fiskarna får syn på en död kvinna som ligger på klipporna nedanför den norska sjömanskyrkan. Hon är skandinaviskt blond, naken och kroppen är arrangerad efter en berömd målning från fjortonhundratalet, Venus födelse. Polisen söker febrilt efter gärningsmannen och får oväntad hjälp av den svenska journalisten Sara Moberg, som driver den skandinaviska tidningen på ön och den norske före detta polisen Kristian Wede, nyanställd vid konsulatet i Las Palmas.

När ännu en kvinna hittas död, arrangerad efter ett berömt konstverk, tätnar mystiken. Kopplingar går till ett yogacenter i de kanariska bergen, ett massageinstitut i Playa del Inglés, och den norska sjömanskyrkan i Arguineguin.

En mörkare himmel är den första boken i en ny serie kriminalromaner som utspelar sig på semesterparadiset Gran Canaria, en ö utanför den afrikanska kusten med ändlösa stränder och en sol som aldrig går ner. Men idyllen är bara en fernissa, baksidan ska visa sig mörkare och mer brutal än vad både Kristian och Sara kan föreställa sig."


Kommentar:
En mörkare himmel är en spännande och bra bok, intressant att den utspelar sig på Gran Canaria där jag semestrat många gånger.
Betyg:

En mörkare himmel kan köpas här:
Adlibris
Bokus

Andra böcker jag läst av Mari Jungstedt: Den man älskar, Du går inte ensam, Den du inte ser, Den sista akten, Den mörka ängeln, Den dubbla tystnaden, Den inre kretsen, Det fjärde offret, Den farliga leken.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...