fredag 13 februari 2015

Stalker

Titel: Stalker
Författare: Lars Kepler
Format: Inbunden
Antal sidor: 602
Förlag: Albert Bonniers Förlag

Någon skickar en filmsekvens på en kvinna i ett fönster till Rikskriminalpolisen. Filmklippet är smygfilmat från trädgården. Nästa dag hittas kvinnan död till följd av brutala skär- och sticksår.
En ny film på en annan okänd kvinna kommer till polisen och tiden rinner ut då det inte finns någon möjlighet att identifiera henne. Maken som hittar henne mördad blir så traumatiserad att han bäddar ner henne i sängen och städar hela huset. Polisen hindras från att genomföra sina förhör pga makens akuta chocktillstånd.
Då maken kan ha sett något avgörande kallas psykiatrikern Erik Maria Bark in för att hypnotisera honom - men Erik börjar ljuga för polisen då han får höra vad mannen berättar i den djupa transen.

"Om lamporna är tända kan en stalker se dig utifrån, men om lamporna är släckta kan du inte se en stalker som redan är inne."

Stalker är en av dom bästa böcker jag läst. Den var så spännande att jag läste ut den på två dygn då det var svårt att lägga den ifrån sig. Boken är en riktig bladvändare och jag hade inget alls emot att vara uppe och läsa halva natten fastän jag skulle upp tidigt nästa morgon för att resa till Thailand, fick ju ändå sova på flyget.
Omslaget och titeln på den här boken lockar verkligen till läsning. Kepler lockar alltid till läsning.

Lars Kepler är pseudonym för författarduon Alexander Ahndoril och Alexandra Coelho Ahndoril. Paret har verkligen lyckats bra med sina böcker. Stalker är den femte boken om Joona Linna och jag gillade de fyra första också. I dagsläget har Keplers böcker sålt i 4.5 miljoner exemplar världen över, och 2.3 miljoner av dessa bara i Sverige.

Andra böcker jag läst av Lars Kepler: Hypnotisören, Paganinikontraktet, Eldvittnet, Sandmannen.

Betyg: Högsta betyg av mig

Stalker kan köpas här:
Adlibris
Bokus
10 kommentarer:

 1. Jag har funderat på att börja läsa den här serien, men den får så blandade recensioner att jag inte vet om det är värt det!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ifall du inte prövar på att läsa serien kanske du missar något du skulle ha gillat. Värt att pröva på i alla fall tycker jag. :)

   Radera
 2. Jag har tänkt läsa denna serie och nu på sistone har jag sett att många har läst Stalker. Måste nog ta och börja med serien snart :-)

  SvaraRadera
 3. Jag älskade också Stalker och jag är så nyfiken på hur nästa bok kommer att ta vid...

  SvaraRadera
 4. Denna var riktigt bra, det tyckte jag också

  SvaraRadera
 5. Är så irriterad på mig själv att jag inte tagit mig an Keplers böcker. Jag har ju de tre första i bokhyllan.

  SvaraRadera
 6. Har läst tre böcker av Kepler, tröttnade lite efter den sista (Eldvittnet), men efter att läst detta blev man ju klart nyfiken på Stalker! :)

  SvaraRadera
 7. Har den hemma, men vet inte om jag vågar läsa...

  SvaraRadera
 8. Jag kommer att läsa den här, men är inte helt igenom förtjust i deras sätt att skriva. Tillräckligt spännande för att jag ska vilja läsa i alla fall!

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...