tisdag 17 mars 2015

Böcker jag vill läsa


I veckans tematrio uppmanas vi att berätta om tre böcker vi skulle vilja läsa. 

Jag har många böcker jag skulle vilja läsa och här är tre av dem:

 1. Natten är ännu ung av Lars Sund. Tredje upplagan i pocketformat. Första upplagan av boken utkom för 40 år sedan och såväl den första som den andra upplagan har redan länge varit slutsålda. En kultbok som välkomnar dig till Jeppis (Jakobstad) och nostalgitripp för en generation och en upptäcktsfärd för en annan.
Då jag började fundera på vilka böcker jag riktigt gärna vill läsa kom jag fram till att denna bok vill jag börja läsa redan ikväll, så jag gick genast ner till bokhandeln för att köpa den.2. Shantaram av Gregory Roberts
"I början av 1980-talet begick australiensaren Gregory David Roberts en rad väpnade rån för att bekosta sitt heroinmissbruk. Han åkte fast men lyckades rymma från ett av Australiens mest välbevakade fängelser. På falskt pass tog han sig sedan till Indien och anonymiteten i den myllrande miljonstaden Bombay."
Skulle vilja läsa Shantaram men den har över 900 sidor.
3. Boktjuven av Markus Zusak.
"Nioåriga Liesel Memingers liv förändras när hon plockar upp en bok på marken bredvid sin lillebrors grav.
Det är Dödgrävarens handbok som lämnats där av misstag och det är den första bok hon stjäl. Med hjälp från sin fosterpappa lär hon sig läsa och snart har hon inlett en kärleksaffär med ord och böcker."

3 kommentarer:

  1. Shantaram lyssnade jag faktiskt på i vintras. Det var OK, men ojämn.

    SvaraRadera
  2. Jag tyckte om både Shantaram och Boktjuven.

    SvaraRadera
  3. Shantaram skulle jag gärna läsa liksom Middlesex av Jeffrey Eugenides, har tagit sats ett par gånger, men det har inte blivit så. Lars Sund har jag läst något av men inte på länge. Boktjuven gillade jag inte

    SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...