torsdag 12 mars 2015

Rörgast

Titel: Rörgast
Författare: Johan Theorin
Format: Inbunden
Antal sidor: 455
Förlag: Wahlström & Widstrand

"Spökskeppet kom glidande ur mörkret över sundets svarta vatten, och väjde inte för något eller någon. Pojken hann inte undan när det höjde sig över honom. Gummibåten läckte in vatten, så han hade inget val. Han var tvungen att klättra ombord.
Den gamle skutskepparen Gerlof Davidsson väcks mitt i natten av att det bultar på dörren till hans fiskebod. En vettskrämd pojke stapplar in och berättar om ett fartyg fullt av döende sjömän, och en galen man med yxa.
Det är början av en tryckande semestersäsong på norra Öland, när tiotusentals turister anländer för att fira midsommar. Men en av besökarna har vänt hemåt från ett annat land för att kräva betalning för en mycket gammal skuld, och han lämnar död och skräck efter sig i sommarnatten. I myllret av människor är det bara Gerlof som börjar ana vem hemvändaren är, och varför hans mål är att hämnas på en hel släkt. Det är bara Gerlof som har mött mannen förut, som ung, när de båda stod på kyrkogården och plötsligt hörde knackande ljud från en nygrävd grav...
Rörgast är den fjärde och avslutande boken i Johan Theorins romansvit med Öland som spelplats."

Kommentar:
Rörgast är bra men alldeles för lång eftersom den inte är så där riktigt spännande.
Betyg:

Boken kan köpas här:
Inbunden: Adlibris, Bokus
Pocket: Adlibris, Bokus

Andra böcker jag läst av Johan Theorin: Nattfåk, Skumtimmen, Sankta Psyko.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...