tisdag 10 mars 2015

Tematrio - Pengar

I denna veckas Tematrio vill Lyran att vi ska berätta om tre romaner där pengar spelar stor roll.

Svårt tema tycker jag fastän många böcker handlar om pengar, vissa har för mycket pengar medan andra har för lite.Min trio i pengar är:

1. Miljardären som försvann av Ola Lauritzson.
Romanen är skriven med inspiration från händelserna kring den svenske finansmannen Carl-Eric Björkegrens försvinnande i mitten av 1990-talet. Fallet är olöst och en mordutredning är fortfarande öppen, även om man inte arbetat aktivt med fallet på många år.

2.  Kaffe med rån av Catharina Ingelman-Sundberg.
"Utrustade med rollatorer tar Pensionärsligan in på Grand Hotel i Stockholm för att råna de rika gästerna. Men bytet blir alltför klent och räcker inte för att hamna i fängelse. För att lyckas måste de nu komma på det perfekta brottet. De har fått blodad tand och ger sig ut på hisnande äventyr i det okända men upptäcker att figurerna i den undre världen inte är att leka med och att vad som helst kan hända!"

3. Andras pengar av Tomas Arvidsson.
"Dataexperten John F Gary Svenne Mattsson i Kalmar och kassaskåpsexperten Kenneth Lind är i desperat behov av pengar. Martin Strand, välbeställd uppfinnare i Göteborg, konstruerade en gång värdetransportväskor och vet hur man öppnar dem. Tillsammans ska de begå det smartaste, största och snyggaste värdetransportrånet i historien. Utan våld och vapen ska de lägga vantarna på en fullastad Securitasbuss mitt i Göteborg. Snart försvinner värdetransport C3 med 51 miljoner svenska kronor spårlöst från Kungsportsplatsen. De enda spår polisen har är villospår."

7 kommentarer:

 1. vart tog han vägen, Carl - Eric Björkegre.? tänk att kunna gå upp i rök på det sättet! har inte läst någon titel i din trio!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja du, vart tog han vägen? Det är många som skulle vilja ha svar på den frågan.

   Radera
 2. Har inte läst någon av böckerna i din trio. Tack för tips!

  SvaraRadera
 3. Tomas Arvidsson tog jag också med! De där tanterna som rånar såg jag fram emot men blev jättebesviken, jag tyckte den bara blev larvig och långtråkig. Synd på ett potentiellt kul ämne.

  SvaraRadera
 4. Har bara av dessa läst Kaffe med rån. Den första boken i trion verkar helt klart intressant, får kolla upp lite extra där - tack för tips! :)

  SvaraRadera
 5. Tack för bra tips. Kaffe med rån har jag hunnit skaffa som e-bok så den skall läsas framöver.

  SvaraRadera
 6. Arvidssons bok har jag läst och Kaffe med rån är jag lite nyfiken på.

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...