fredag 3 april 2015

60 000 besvikna stjärngossar

Titel: 60 000 besvikna stjärngossar - och femtiofyra andra historier från Kina
Författare: Mathias Nylund
Format: Inbunden
Antal sidor: 215
Förlag: Vulkan

"Mathias Nylund hade knappt vistats inuti en fabrik tidigare när han plötsligt fick i uppdrag att bygga en - i Kina. I bokens femtiofem kolumner berättar han om ett äventyr som kantades av både framgångar och missöden.
Mathias Nylund har bott sex år i Kina. Eftersom han tidigt lärde sig god kinesiska har han fått en unik inblick i kinesiskt vardagsliv."

"Boken består av kolumner skrivna mellan åren 2001 och 2013 under författarens vistelser i Kina. Många av texterna har redan publicerats i Österbottens tidning, Vasabladet eller Radio Vega, men boken innehåller också många nyskrivna historier. Ramen för berättelsen är det plötsliga uppdraget att starta och driva en fabrik i staden Foshan i södra Kina, men boken handlar lika mycket om livet som västerlänning i en helkinesisk miljö."

Kommentar:
60 000 besvikna stjärngossar är en mycket intressant och rolig bok där Mathias berättar om kulturkrockar och livet i Kina. Min man som inte annars läser böcker har också läst boken och tyckte det var en riktigt bra bok. I mitten av boken finns även några bilder från Kina.
Betyg:

Mathias Nylund arrangerar nu resor till bl.a. Kina, Japan och Ryssland och här är hans hemsida Kina med Mathias där hittas även ett smakprov från boken.
2012 besökte vi Kinesiska muren med Mathias som reseledare.
(foto: Benita Eriksson)Boken kan köpas här:
Adlibris
BokusInga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...