söndag 5 april 2015

Fasanjägarna

Titel: Fasanjägarna
Författare: Jussi Adler-Olsen
Format: E-bok
Antal sidor: 367
Förlag: Albert Bonniers Förlag
Serie: Avdelning Q
Översättare: Leif Jacobsen

"Carl Mørck på Avelning Q, polisens cold case-avdelning, får en ny mapp på sitt bord: år 1987 hittas ett syskonpar brutalt mördade i en sommarstuga. Polisens utredning pekar på att mördaren finns bland en grupp unga internatskolelever, som kommer från några av de rikaste familjerna i Danmark. Men bevisen är inte starka nog och utredningen läggs på is. Flera år senare erkänner en av de misstänkta att han låg bakom morden. Därmed anses brottet vara uppklarat. Men när Carl börjar gräva i materialet upptäcker han att något är galet.

Tillsammans med sin assistent Assad börjar Carl utreda kopplingen mellan den hemlösa Kimmie och tre av landets mäktigaste män. De letar desperat efter Kimmie eftersom hon har information som kan krossa dem. Kommer de att hitta henne? Och vill de verkligen det?"


Kommentar:
Fasanjägarna är också en mycket bra bok, spännande och lättläst men också mycket osannolik. Tycker att Kvinnan i rummet var bättre.
Betyg:  ✿-

Fasanjägarna kan köpas här:
E-bok: Adlibris, Bokus
Pocket: Adlibris, Bokus

Jussi Adler-Olsens serie om Avdelning Q som hittills utkommit:
Kvinnan i rummet, Fasanjägarna, Flaskpost från P, Journal 64, Marcoeffekten.

1 kommentar:

  1. Jag vill inte säga att jag blev besviken på denna, men den var verkligen inte lika bra som Kvinnan i rummet. Såg filmen Fasanjägarna förra veckan också och den blev jag väldigt besviken på.

    SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...