tisdag 21 april 2015

Tematrio - Böcker från hela världen

I veckans Tematrio:
På torsdag firar vi återigen Världsbokdagen och jag smygstartar lite genom att ha ett världstema på tematrion. Men hur man ska definiera Världsbok lämnar jag upp till er.
Berätta om tre intressanta texter från jordens alla hörn!1. Pakistan - Jag är Malala av Malala Yousafzai/Christina Lamb
 Jag är Malala är den sanna berättelsen om en familj som tvingats bort från sitt hem av terrorister, om kampen för flickors rätt till utbildning, och om Malalas föräldrars obevekliga kärlek till sin dotter i ett samhälle som främst värdesätter söner. Det är en berättelse som visar att en enda persons röst kan förändra världen."

2. Indien -  Dimma över Darjeeling av Mikael Bergstrand
Göran och Yogi ger sig ut på en strapatsrik resa genom Indien som kommer att ställa dem på svåra prov och utmana deras vänskap.

3. Kina - 60 000 besvikna stjärngossar av Mathias Nylund
 Mathias Nylund hade knappt vistats inuti en fabrik tidigare när han plötsligt fick i uppdrag att bygga en - i Kina. I boken berättar han om ett äventyr som kantades av både framgångar och missöden.6 kommentarer:

 1. Jag hoppas snart få läst Mikael Bergstrands Delhis vackraste händer och om den är bra så kanske jag läser Dimma över Darjeeling också :)

  SvaraRadera
 2. Dimma över Darjeeling är den enda jag läst av böckerna i din trio. Tack för tips!

  SvaraRadera
 3. Böckerna av Mikael Bergstrand står i min hylla och väntar på att bli lästa. Jag är Malala är ytterligare en bok som jag vill läsa. Den sista hade jag inte hört talas om. Låter dock intressant.

  SvaraRadera
 4. Jag är Malala tyckte jag väldigt mycket om - otroligt stark och vis ung tjej! Dimma över Darjeeling blev jag lite nyfiken på - tack för tips!

  SvaraRadera
 5. Låter som intressanta böcker.

  SvaraRadera
 6. Tre intressanta titlar som jag inte läst, så tack för tipsen!

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...