tisdag 7 april 2015

Tematrio - Mat


I denna veckas Tematrio uppmanas vi skriva om böcker som präglas av mat.

Svårt tema men jag hittade till slut två romaner där mat och godsaker förekommer och en bok om att inte kunna äta.1. Croissants till frukost av Annika Estassy.


2. Choklad av Joanne Harris.

"När Vianne Rocher och hennes dotter Anouk kommer till den lilla sömniga, sydfranska byn, blir livet sig aldrig likt igen för invånarna. Vianne förvandlar det nedgångna bageriet till den läckraste chokladbutik man kan tänka sig, fylld av utsökta godsaker som få kan motstå."


3. Ta livet av mig mamma av Marianne Käcko.

"Äsch, äta kommer jag aldrig att göra. Varför förstår ni inte det?
När Katarina Käcko fick anorexi för första gången var hon elva år gammal. Några år senare slog sjukdomen till på nytt, den här gången med psykiatrisk klinik, outhärdlig ångest och resignation inför livstida sondmatning som följd – när Katarina sedan drack två klunkar vatten i oktober 1997 var det första gången hon åt eller drack på 350 dagar. Hjälpen kom på Anorexicentrum vid Huddinge sjukhus, där man ser på anorexi som en fysiologisk snarare än en psykisk sjukdom.7 kommentarer:

 1. Joanne Harris mattrilogi är underbar. De två andra böckerna i din trio har jag inte läst.

  SvaraRadera
 2. Boken Choklad har jag sett omskriven på många bloggar. Har just köpt den på Tradera för en (1) krona, och ser fram mot att få paketet på posten.

  SvaraRadera
 3. Jag har sett filmen med Juliette Binoche men jag misstänker att boken egentligen inte är ngt för mig, trots titeln...

  SvaraRadera
 4. Choklad har jag inte läst än, men den står redan här hemma :)

  SvaraRadera
 5. Joanne Harris mat-trilogi tog jag också med. Croissants till frukost är jag jättesugen på att läsa, Den verkar mysig.

  SvaraRadera
 6. Croissants till frukost står på min att-läsa-lista. Joanne Harris mattrilogi köpte jag på rean

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...