tisdag 28 april 2015

Tematrio - Sol, vår och blommor


I Tematrio denna vecka: berätta om tre böcker som på något sätt anspelar på våren med den efterlängtade solen och de kommande blommorna. Var konkreta och berätta om en trädgårdsbok eller långsökta och berätta om en bok med en blomma i titeln. Helt upp till er.
Min tolkning av temat:

1. Solstorm - Åsa Larsson
"Det stormar på solen. Norrskenet sprakar över Kiruna. I den nybyggda Kristallkyrkan bryts ljus och mörker. Församlingens andlige ledare, Viktor Strandgård, har hittats brutalt mördad mitt på altargången."

2. Vårlik - Mons Kallentoft
"Vårsolen skiner över Linköping och de ännu vinterbleka människor som vågat sig ut på uteserveringarna runt torget.
Några svalor kretsar i skyn, färgglada tulpaner lyser från stånden och en mamma med två små barn går mot bankomaten. Plötsligt slits lugnet itu av en kraftig explosion."

3. Solviken - Annika Estassy
 Solviken är en varm relationsroman om längtan efter kärlek och bekräftelse och om att våga för att vinna.

Just nu läser jag Solviken, de andra två böckerna har jag inte läst än.

4 kommentarer:

  1. Solstorm har jag också i min trio.

    SvaraRadera
  2. Solstorm och Vårlik har jag läst, gillar dem båda :)

    SvaraRadera
  3. Solstorm är den enda av dessa jag läst. Tyckte bra om boken men var inte lika förtjust i filmen.

    SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...