fredag 15 maj 2015

Glöm inte att låsa

Titel: Glöm inte att låsa
Författare: Elizabeth Haynes
Format: Inbunden
Antal sidor: 447
Förlag: Lind & Co
Översättare: Ulla Danielsson
Originaltitel: Into the darkest corner

"Catherine Bailey är ung, singel och festar hårt med sina vänner på helgerna. Känner hon sig attraherad av en man tvekar hon inte att ge sig in i leken. Men när hon träffar Lee blir det snabbt allvar. Han är snygg, karismatisk och spännande - det är nästan för bra för att vara sant. Inte bara Catherine utan också alla hennes väninnor faller som käglor.

Deras passion är himlastormande, Lee uppvaktar Catherine som ingen man tidigare gjort, men snart får hon uppleva hans dåliga humör och en skrämmande brutalitet. Vem är han egentligen? När kommer han att höra av sig härnäst? Vad sysslar han egentligen med?
Att Lee är en man med makt står klart. Deras relation blir alltmer oförutsägbar och Catherine känner sig osäker. Hon har en kuslig känsla av att någon rotar bland hennes saker. Inte låg boken där när hon gick till jobbet i morse? Hon kontrollerar gång på gång att fönster är stängda, och dörren låst när hon går ut.
Catherine känner sig hotad till livet och förvandlas från en festglad och självsäker ung kvinna till ett nervvrak med tvångsbeteenden. Hon försöker tala med goda vänner om det som händer men blir inte trodd - de känner Lee och dyrkar honom. Inte skulle han bete sig på det sättet? Hennes liv blir outhärdligt, hon litar inte på nogon, har ingen att vända sig till.
Catherine ser till slut ingen annan utväg än att fly. Men det hon tror sig ha undkommit en gång för alla kommer att upprepa sig."

Kommentar:
Glöm inte att låsa är en riktigt bra och spännande bok, en av de bästa thrillers jag läst. Det är både intressant och hemskt att läsa om tvångsbeteenden och panikattacker. Boken är en riktig sträckläsningsbok och jag kan verkligen rekommendera den. Vill gärna läsa flera böcker av Elizabeth Haynes.
Betyg:

Glöm inte att låsa kan köpas här:
E-bok: Adlibris, Bokus
Pocket: Adlibris, Bokus
Inbunden: Bokus

4 kommentarer:

 1. Åh, det låter ju lovande :) Köpte denna nu i våras...

  SvaraRadera
 2. Denna bok hade jag inte hört talas om tidigare. Den låter spännande.

  SvaraRadera
 3. Läste denna för ett par månade och håller med dig om att den är riktigt skrämmande!

  SvaraRadera
 4. Verkar riktigt kuslig! Den här beskrivningen och det positiva omdömet gjorde mig ännu mer nyfiken. ;)

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...