tisdag 5 maj 2015

Hush baby


Titel: Hush Baby
Författare: Johanna Holmström
Format: Inbunden
Anta sidor: 363
Förlag: Schildts & Söderströms
Rec.ex.

"Vråkören är ett villaområde vid kusten i Sibbo. En trygg ficka med en handfull hus och en dystert suckande skog. Ett perfekt ställe för äventyr, men också för fasansfulla hemligheter. Hit flyttar gryndaren Olof med sin hustru Henrika och de två bonusbarnen Lukas och Robin.
  Många år senare återvänder barnpsykologen Robin motvilligt. Vråkören med Vinqvists butik har inkorporerats med huvudstaden och blivit en tummelplats för de rika. De nya överklassvillorna är arkitektskapelser med enorma panoramafönster mot havet och höga murar mot insyn. Under den lyxiga ytan finns stark spänning. Alla är rädda, såväl barn som vuxna. Robins mor är utsatt för förföljelse, kyrkogården vandaliseras och det går rykten om droghandel. Robin dras in i ett nät av intriger kring välgörenhetsorganisationen som hennes styvfar grundade innan han försvann utomlands. Är penninginsamlingen till barnhem i Östeuropa bara en fasad?"


Hush Baby är en psykologisk thriller där delar av historien har verklighetsbakgrund. Armbortsmannen rörde sig i Sibboskogarna då författaren växte upp. På 1990-talet dödade han sin mor med armborst, gömde kroppen och höll sig undan i en grotta. I en tidningsnotis för ett par år sedan läste författaren att armborstmannen var på fri fot igen och då kunde Johanna inte låta bli att skriva om den intressanta karaktären.

Hush Baby är spännande och annorlunda. Det är en otäck och mörk stämning i boken. Alltid hemskt att läsa om utsatta och hjälplösa barn. Intressant är att huvudpersonen Robin inte är polis utan en barnpsykolog som alltid ligger steget före polisen. Jag vill gärna läsa en eventuell nästa bok om den kvinnliga barnpsykologen Robin.
Betyg:

Tack till Schildts & Söderströms för recensionsexemplaret!


Johanna Holmströms böcker:

Hush Baby (thriller) 2015
Asfaltsänglar (roman) 2013
Camera Obscura (noveller) 2009
Ur din längtan (roman) 2007
Tvåsamhet (noveller) 2005
Inlåst och andra noveller 2003
Bild: Cata Portin

Hush Baby kan köpas här:
Finland: Schildts &Söderström, Adlibris
Sverige: Adlibris, Bokus

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...