måndag 22 juni 2015

Istvillingar

Titel: Istvillingar
Författare: S.K. Tremayne
Format: E-bok
Antal sidor: 349
Förlag: Lind & Co
Översättare: Cajsa Mitchell
Originaltitel: The Ice Twins
Genre: Deckare/thriller

"Lydia och Kirstie är enäggstvillingar - sex år gamla, oskiljaktiga och så lika att inte ens deras föräldrar alltid kan säga vem som är vem. Så händer det som bara inte får hända: Lydia faller från ett balkongräcke och dör. Kvar är den förvirrade Kirstie och hennes förtvivlade föräldrar Sarah och Angus.

Efter ett års tungt sorgearbete beslutar sig familjen för att flytta till en liten isolerad ö i Hebriderna där de ärvt ett hus som inte varit bebott på flera decennier och som saknar elektricitet. De vill börja på nytt, komma bort från alla plågsamma minnen.

Men inget blir som de hoppats. Kirstie beter sig allt egendomligare - hon tycks vara djupt olycklig och hävdar att de förväxlat henne med den omkomna systern. I skolan skyr de andra barnen henne, hon som alltid haft en syster och själsfrände är nu outhärdligt ensam.


Angus tvingas ofta resa bort på grund av sitt arbete och Sarah känner sig alltmer isolerad och förtvivlad. Deras äktenskap blir sämre i stället för bättre. Oron för Kirstie - eller är det Lydia - bara växer. En fruktansvärd misstanke pyr inom Sarah - vad var det egentligen som hände den där olycksdagen då hennes dotter dog?"


=========================================================================

Min kommentar:

Istvillingar är en mycket, mycket bra och spännande bok. En av dom bästa böcker jag läst i år. Just sådana här böcker gillar jag väldigt mycket. Boken är välskriven och lättläst och jag gillar karaktärerna och författarens miljöbeskrivningar. 

Jag kan verkligen rekommendera alla att läsa denna bok.

Betyg:Boken kan köpas här:
E-bok: Adlibris, Bokus
Inbunden: Adlibris, Bokus

5 kommentarer:

 1. Är så otroligt sugen på att läsa Istvillingar. Den verkar så bra.

  SvaraRadera
 2. Oj vad olika man tycker, tyckte inte alls den var så spännande,

  SvaraRadera
 3. Den här är jag jättenyfiken på!

  SvaraRadera
 4. Yepp! Den vill jag läsa och blev om möjligt ännu mer lockad nu. :)

  SvaraRadera
 5. Ohh, den låter intressant, jag får hålla koll om den kommer ut i pocket!

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...