torsdag 18 juni 2015

Järnblod

Titel: Järnblod
Författare: Liza Marklund
Format: Inbunden
Antal sidor: 395
Förlag: Piratförlaget
Genre: deckare
Utgiven: 2015

"Annika Bengtzons syster Birgitta är försvunnen. Hon gick iväg till jobbet en söndagsmorgon, men kom aldrig fram. Det sista livstecknet är ett sms: Annika, hjälp mig!

Kvällspressens papperstidning ser ut att gå i graven. Om det inte sker ett mirakel kommer chefredaktör Anders Schyman att gå till historien, som den som lade ner den svenska journalistiken.

Under tiden pågår en uppmärksammad rättegång om ett bestialiskt mord på en uteliggare.

Dagarna går och Birgitta kommer inte tillbaka. För att förstå vad som har hänt hennes syster måste Annika återvända till sin barndoms bruksort och konfronteras med sitt eget, våldsamma förflutna."

=======================================================================

Min kommentar:

Järnblod av Liza Marklund är den elfte och avslutande delen om Annika Bengtzon. Jag har läst alla böcker i denna serie och gillat dem alla. Tycker på ett vis att det är synd att det inte kommer flera böcker.

Järnblod är en mycket spännande och bra bok. I boken får man förklaringar till saker från dom förra böckerna och tråd efter tråd i Annika Bengtzons liv knyts ihop. Det kändes vemodigt att slå ihop boken efter att den var utläst. Men man kan ju alltid läsa om hela serien.

Betyg:

Andra böcker jag läst i serien om Annika Bengtzon: Sprängaren, Studio sex, Paradiset, Prime time, Den röda vargen, Nobels testamente, Livstid, En plats i solen, Du gamla du fria, Lyckliga gatan.

Övriga böcker jag läst skrivna av Liza Marklund: Gömda, Asyl, Postcard Killers.

Järnblod kan köpas här:
Inbunden: Adlibris, Bokus
E-bok: Adlibris, Bokus

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...