lördag 13 juni 2015

Snöleoparden

Titel: Snöleoparden
Författare: Mikael Köhler Larsson
Format: Inbunden
Antal sidor: 350
Förlag: Litet Förlag
Genre: Deckare
Utgiven: 2015
Rec. ex

"Försommar i Norrtälje 1974. Vid en ensligt belägen sommarstuga hörs tre skott. En pojke springer för livet och gömmer sig under en gran.

Franska Rivieran, trettionio år senare. En lyxjakt exploderar några hundra meter från stranden i Cannes bara dagar innan den berömda Filmfestivalen ska invigas och den lokala polisstyrkan står helt handfallna. Jacques Bellion, kommissarien från Paris som precis återinsatts i tjänst efter fem långa års frånvaro, misstänker tidigt att det handlar om mer än en sprängd båt och anar ett samband med den stundande Filmfestivalen. Men vilket?

Bellions bakgrund gör att kollegorna misstror honom och det visar sig snart att hans tidigare inblandning i stora mål i Paris ställer till sådana problem att hans plats i utredningen inte längre är självklar. Men Jacques ger inte upp, han har för mycket att bevisa och för lite att förlora, och när han plötsligt får hjälp från oväntat håll leder spåren honom mot den ökände Snöleoparden och kopplingen till mordet i Stockholm decennier tidigare ..."


========================================================================

Min kommentar:

I Snöleoparden gör Mikael Köhler Larsson debut som deckarförfattare. Boken utspelar sig i Cannes, Stockholms skärgård och Genéve och är den första delen i en planerad trilogi. Det var baksidestexten som gjorde att jag blev intresserad av att läsa den här boken.

Snöleoparden är en spännande, välskriven och lättläst deckare. Boken har ett snabbt tempo och korta kapitel som gör att jag har svårt att lägga den ifrån mig.

Miljöbeskrivningarna är väldigt bra och karaktärerna intressanta.

Snöleoparden är utmärkt semesterläsning och jag rekommenderar denna bok.

Betyg:

Tack till författaren för recensionsexemplaret!

Läs mer om författaren här: Mikael Köhler LarssonBoken kan köpas här:
Inbunden: Adlibris, Bokus
E-bok: Adlibris, Bokus

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...