tisdag 16 juni 2015

Tematrio - Stockholm

I denna veckas tematrio vill Lyran att vi ska berätta om tre romaner som utspelar sig i Stockholm.


1. Äta kakan och ha den kvar av Kristin Emilsson
 "Amanda Berger lever ett tryggt och tillrättalagt liv tillsammans med sin man och deras två tonårsdöttrar i en Stockholmsförort där ytan är allt, och där det är viktigare att vara lyckad än lycklig.
När hon blir uppsagd från sitt jobb håller hon det hemligt för sin omgivning och börjar istället trassla in sig i lögner Lögnerna växer och snart finner sig Amanda leva ett fullskaligt dubbelliv. På helgerna är hon den ansvarsfulla tvåbarnsmodern i villan i Bromma. I veckorna är hon den ensamstående flygvärdinnan i innerstan, som jobbar extra i en second hand-butik, får nya vänner och skaffar sig en yngre älskare. Allt rullar på och Amanda trivs med sin nya tillvaro, ända tills den dag hon upptäcker att hon inte är den enda som ljuger."


2. Lycke av Mikaela Bley

 "En kall och regnig fredag i maj försvinner 8-åriga Lycke spårlöst från Kungliga Tennishallen i Stockholm. På TV4, ett stenkast därifrån, vill man vara först med nyheten - om inte annat, skapa nyheten - och kriminalreportern Ellen Tamm får uppdraget att följa fallet."
3. Andra andningen av Sofie Sarenbrant

"Stockholm Marathon har hittills klarat sig från dödsfall, men när startskottet går för det 35:e maratonloppet genom tiderna ställs allt på ända. Det är den första juni men det är kallare än på julafton. Precis utanför Stadion faller en man ihop och förs till ett sjukvårdstält men hans liv går inte att rädda."

6 kommentarer:

 1. Andra andningen har jag läst. Lycke har jag hört mycket om senaste tiden, börjar bli lite nyfiken på den.

  SvaraRadera
 2. Spännande - inte läst någon av dessa. Tack för tips! :)

  SvaraRadera
 3. Har inte läst någon av dessa - men de verkar intressanta. Tack för tips!

  SvaraRadera
 4. Känner inte till böckerna, men säger som övriga att de verkar intressanta.

  SvaraRadera
 5. Jag har tänkt läsa ngt av Sarenbrandt i sommar, har inte läst ngt av henne. Och för mig som gillar löpning och har sprungit Sthlm Marathon kan den här boken säkert passa. Tack för tips!

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...