torsdag 30 juli 2015

Cavakungen

Titel: Cavakungen
Författare: Kåre Halldén
Format: Inbunden
Antal sidor: 445
Förlag: Damm förlag
Genre: wine crime


"I en liten by utanför Barcelona har ett krig utspelat sig dolt för omvärlden. Här har två av världens största cavaproducenter sina odlingar och sedan urminnes tider har de tävlat om att bli störst. Varken hot, korruption eller mord har hindrat dem från att lägga ner stridsyxan.

Om detta vet Harald och Isabelle ingenting när de som nyinflyttade i byn beslutar sig för att börja producera sin egen cava. Men när Isabelles väninna Dolores hittas död i deras trädgård blir de snart varse om vilken farlig värld de har gett sig in i.

Kåre Halldén, född 1969, är bosatt i Stockholm. Han har tidigare gett flertalet faktaböcker om champagne. Den senaste belönades med 2009 års Gourmand World Cookbook Awards för bästa svenska bok om franska viner. Kåre Halldén debuterade 2011 med Champagneführern, den första boken i Wine Crime-genren och då tog han oss till området Champagne och berättade dess blodiga historia. Nu är det dags för Spanien och den älskade drycken cava!"


===========================================================

Min kommentar:
Cavakungen är en helt okej bok men den är tungläst och krånglig. Jag var flera gånger på väg att lägga den åt sidan, men istället läste jag bara 1-2 kapitel om dagen tills den var utläst för jag ville ju veta hur det skulle gå. Omslaget är snyggt och var det som gjorde att jag valde att köpa den här boken.

Betyg:

Cavakungen kan köpas här:
Inbunden: Adlibris, Bokus
E-bok: Adlibris, Bokus

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...