onsdag 8 juli 2015

Flaskpost från P

Titel: Flaskpost från P
Författare: Jussi Adler-Olsen
Format: E-bok
Antal sidor: 445
Förlag: Albert Bonniers Förlag
Serie: Avdelning Q del 3
Översättare: Leif Jacobsen
Genre: Deckare/thriller


"Ingen hade sett den repade gamla flaskan som stod i fönsterkarmen på polisstationen i Wick i Skottland. Ingen hade lagt märke till brevet eller undrat varför någon skrivit "Hjälp".

När Carl Mørck och hans assistent Assad på avdelning Q får tag på flaskposten tror de först att det handlar om några barns busstreck. Men när de forskar vidare i det hela inser de att flaskposten är det enda livstecken man fått från två pojkar som fördes bort på nittiotalet. Vilka är pojkarna, vad har hänt med dem och varför har ingen anmält dem saknade? Carl och Assad dras allt längre in i en iskall kidnappares nät och de inser snart att tiden håller på att rinna ut. Trots att många år har gått är kidnapparen fortfarande aktiv.

Kriminalromanerna om Avdelning Q har snabbt blivit en stor framgång, såväl i hemlandet Danmark som internationellt. De handlar om kriminalinspektör Carl Mørck som motvilligt går med på att starta Avdelning Q, en cold case-avdelning inom Köpenhamnspolisen. Tillsammans med sin assistent Assad tar han sig an brott som av alla anses som hopplösa att klara upp."


============================================================ 

Min kommentar:

Flaskpost från P är tredje delen i serien om Avdelning Q och den här boken är lika bra som de två första böckerna. Den är lättläst, spännande och en bladvändare. Kommer att fortsätta läsa denna serie och kan verkligen rekommendera den.

Betyg:

Andra böcker jag läst av Jussi Adler-Olsen: Kvinnan i rummet och Fasanjägarna.

Flaskpost från P kan köpas här:
Pocket: Adlibris, Bokus
E-bok: Adlibris, Bokus

3 kommentarer:

 1. Jag har läst de två första och gillar dom mycket :)

  SvaraRadera
 2. Av någon konstig anledning så har jag tyckt mindre och mindre om böckerna i den här serien, betyget har sjunkit med ett halvt steg för varje bok. Nu började serien så bra att betyget fortfarande är ganska högt, men Flaspost från P är den jag tyckt minst om hittills (det var också den senaste jag läste). Sambon säger att böckerna blir bättre igen sedan :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Av dom tre jag läst så tyckte jag minst om Fasanjägarna. Bra om de andra delarna blir bättre.

   Radera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...