söndag 2 augusti 2015

Dominodöden

Titel: Dominodöden
Författare: Jonas Moström
Format: E-bok
Antal sidor: 319
Förlag: Lind & Co
Serie: Nathalie Svensson del 2
Genre: Deckare
Rec.ex.

"Överläkaren Erik Jensen försvinner obegripligt i kulverten under en nattjour på Sundsvalls sjukhus. Kommissarie Johan Axberg kopplar snabbt ihop fallet med psykiatrikern Thomas Hoffman, som försvann spårlöst på samma plats tre dygn tidigare. När Hoffman senare hittas brutalt mördad i ett skogsparti tyder allt på att han har hållits fången i ett par dygn för att sedan bli ihjälslagen. I både Hoffmans och Jensens fall har gärningsmannen lämnat efter sig en dominobricka.
När Sundsvallspolisen ber Rikskriminalens gärningsmannaprofilgrupp om hjälp i utredningen, tvekar psykiatrikern Nathalie Svensson. Hon har precis varit med om flera traumatiska händelser och behöver mest av allt lugn och ro hemma i Uppsala. Men när det visar sig att hennes syster Estelle är den senaste som sett Erik Jensen vid liv bestämmer sig Nathalie för att ta sig an uppdraget.
Det blir en jakt på en tvångsmässig mördare för att hitta Erik Jensen i tid. Var har mördaren gömt undan Hoffman före mordet? Står fler offer på tur? Och framför allt - vad betyder dominobrickorna?"


===========================================================

Min kommentar:

Dominodöden är den andra delen i serien om Nathalie Svensson och tyvärr måste jag säga att jag blev besviken på den här boken. Jag hade troligen alldeles för höga förväntningar på den eftersom jag gillade den första boken i serien väldigt mycket. Den första delen heter 'Himlen är alltid högre' och den boken läste jag i slutet av förra året så det är ganska länge sedan och jag har läst massor av andra böcker sedan dess. Det skulle ha varit bra med en kort sammanfattning istället för antydningar om saker man inte kommer ihåg. 

Dominodöden är ganska seg i början, det är först då jag läst ungefär halva boken som jag får flyt i läsandet då den blir mer spännande. Boken är bra och jag vill gärna läsa mera om Nathalie Svensson.

Jag har inte läst Moströms Sundsvallssvit men det känns som om jag borde ha gjort det först innan jag började med denna serie eftersom de båda serierna nu förenas. 

Betyget dras ner pga att boken är dåligt korrekturläst.

Betyg:

Andra böcker jag läst av Jonas Moström: Himlen är alltid högre.

Tack till Lind & Co för recensionsexemplaret!


Dominodöden kan köpas här:
Inbunden: Adlibris, Bokus
E-bok: Adlibris, Bokus

1 kommentar:

  1. Då tyckte du nästan som jag, blev också besviken, den förra var så himla bra.

    SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...