lördag 5 september 2015

Av skuggor märkt

Titel: Av skuggor märkt
Författare: Marianne Cedervall
Format: E-bok
Antal sidor: 299
Förlag: Lind & Co
Serie: Anki Karlsson
Genre: deckare
Rec.ex.


"Efter att hennes sjuke man gått bort ser Anki Karlsson fram emot att börja ett nytt liv. Äntligen ska hon ta upp sitt ungdomsintresse, ridningen. Hon lämnar Stockholm, köper två islandshästar och flyttar till den lilla gotländska socknen Mullvalds. Där ska hon rida ut i den vackra naturen och njuta av ett behagligt pensionärsliv.
Men hon hinner knappt packa upp förrän bilden av idyllen spricker. Någon vandaliserar kyrkan och altarduken lämnas blodig. Kort därpå ligger en främmande häst förgiftad i Ankis stall. När dessutom ett likfynd hittas i hennes trädgård kastas misstankarna mot henne. Tillsammans med den pensionerade och till en början inte så välvillige kommissarien Tryggve gör Anki allt för att ta reda på vem det är som stör friden i Mullvalds."

============================================================================
Min kommentar:

Av skuggor märkt är den första boken i en tänkt serie om Anki Karlsson. Jag ville läsa den här boken för att den handlade om hästar. Visst handlar den om hästar men skulle gärna fått vara ännu mera hästar för min del, och lite mindre om kyrkan.

Boken är lättläst och snabbläst. Den innehåller inget överdrivet våld och det tycker jag är bra. 

Jag tycker inte det är trovärdigt att en pensionär som inte ridit på över 50 år susar fram i galopp, ramlar av hästen och inte skadar sig desto mer än att hon blir lite mörbultad.

Boken har ett riktigt snyggt omslag, men omslaget passar inte ihop med baksidestexten. I baksidestexten står det om islandshästar, men hästen på omslaget är ingen islandshäst. Vem är hästen på omslaget egentligen? Agnetas fina häst Coin hade vita strumpor på båda bakbenen, men hästen på bilden har bara vit strumpa på ena bakbenet.

Av skuggor märkt är den första bok jag läst av Marianne Cedervall.

Betyg:

Tack till Lind & Co för recensionsexemplaret!

Av skuggor märkt kan köpas här:
Inbunden: Adlibris, Bokus
E-bok: Adlibris, Bokus

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...