torsdag 3 september 2015

Det som inte dödar oss

Titel: Det som inte dödar oss
Författare: David Lagercrantz
Format: inbunden
Antal sidor: 508
Förlag: Norstedts
Serie: Millennium (del 4)
Genre: deckare/thriller

"Tidskriften Millennium har fått nya ägare. Elaka tungor hävdar att tiden har sprungit ifrån Mikael Blomkvist och han funderar på om han borde göra något annat.

Lisbeth Salander är rastlös. Hon medverkar i en hackerattack till synes utan någon särskild anledning. Hon tar risker hon vanligtvis är noga med att undvika. Det är inte likt henne.

En sen natt ringer professor Frans Balder, en ledande auktoritet inom AI-forskning, till Blomkvist. Balder säger sig sitta på världsavgörande information om amerikanska underrättelsetjänsten. Han har dessutom haft kontakt med en ung kvinnlig superhacker, som bär vissa likheter med en person Blomkvist känner väl.

Mikael Blomkvist börjar hoppas på det scoop som både han och Millennium behöver. Lisbeth Salander har som vanligt sin alldeles egen agenda. I Det som inte dödar oss fortsätter berättelsen. Det har blivit dags för deras vägar att korsas. Ännu en gång. "========================================================================

Min kommentar:

Det som inte dödar oss är den omtalade fortsättningen på Stieg Larssons serie om tidningen Millennium. Författaren David Lagercrantz är det som skrivit den fjärde delen i Millennium-serien.

I väntan på att boken skulle komma med posten så förberedde jag mig med att i söndags titta på filmen 'Luftslottet som sprängdes' som var del 3 i serien. Det var ändå flera år sedan jag läste de tre första böckerna och jag ville fräscha upp minnet lite.

David Lagercrantz gör ett riktigt bra jobb med att skriva fortsättningen på Stieg Larssons böcker.

Boken är välskriven, spännande och en riktig bladvändare. Det är mycket intressant att läsa om den autistiske pojken August och gemenskapen mellan honom och Lisbeth Salander. Även matematiska formler blir intressanta i den här boken.

Den som av olika skäl inte vill läsa den här boken går miste om en riktigt bra läsupplevelse. Det som inte dödar oss är en av dom bästa böcker jag läst hittills i år.

Betyg:

Tidigare böcker jag läst i Millennium-serien, skriven av Stieg Larsson: Män som hatar kvinnor, Flickan som lekte med elden och Luftslottet som sprängdes. 

Det som inte dödar oss är den första bok jag läser av David Lagercrantz. Eftersom jag varken är intresserad av fotboll eller Zlatan har jag inte läst Lagercrantz prisbelönta bok Jag är Zlatan.


Det som inte dödar oss kan köpas här:
Inbunden: Adlibris, Bokus
E-bok: Adlibris, Bokus

1 kommentar:

  1. Håller på att läsa denna just nu och den är otroligt spännande. Absolut läsvärd!

    SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...