Min smakbit kommer från Maskrosgudens barn skriven av den finlandssvenska författaren Sabine Forsblom. I Maskrosgudens barn beskrivs en arbetarklassfamilj i småstaden Borgå på 1970-talet.

"Och det var det som var det konstiga. Att det inte hade funnits några språkstrider i staden nånsin egentligen, trots att det hade funnits finskspråkiga och svenskspråkiga jämsides i all världens tid. Var det nu någon som lite börja mopsa opp sej på nån dans och så där, så satts nog hans trut fast ganska snabbt. Oavsett om det var en finne eller en svensk som började ta ton. Men nu. Nu blossade det upp. Plötsligt började folk fundera mycket på svenskatalande bättre folk och det fattiga finska folket och att i Finland talar man finska. Och det började spåra ut ordentligt.
Fast det var först sen. Nu började det med att hela stan skrattade åt finnarna i förorten. Ha ha haa har ni hört vad dom dåbren har hittat på i höghusen nu igen? skrattade bisarna på torget. Ha ha haa nu har dom börjat elda i ugnen i elspisen. Hi hi hii och en hade skitit vessan full och ringde efter tömning."
Tack för smakbiten. Helt okänd författare för mig.
SvaraRaderaTiteln gör mig nyfiken.
Det där stycket hade kunnat passa 2015 också, tyvärr, på de flesta ställen. Tack för smakbiten!
SvaraRaderaMycket intressant smakbit!
SvaraRaderaDen här boken om 70-talet i Finland verkar intressant. Tack för smakebiten!
SvaraRaderaTack för smakbiten. Tyvärr känns det aktuellare än någonsin...
SvaraRaderaLåter som något för mig. Tack för smakbiten!
SvaraRaderaTack för smakbiten. Har inte hört talas om denna bok tidigare.
SvaraRaderaOkänd bok för mig, låter intressant. Hur det var på 70-talet i Finland skulle jag vilja få en bild av. Tack för smakbit.
SvaraRaderaTack för smakbiten! Den här låter intressant. Tänkt läsa lite fler författare från Finland och den här vore kanske något.
SvaraRaderaUkjent bok, men fin smakebit! Kos deg videre på søndagen!
SvaraRaderaTack för smakebiten, får nog ta reda på lite mer om boken.
SvaraRaderaTack för smakbiten.
SvaraRaderatack för en intressant smakebit. känner inte till författaren
SvaraRadera