måndag 7 september 2015

Sånt som är kallt

I Tematrio denna vecka ska vi berätta om tre boktitlar som innehåller något kallt.

Här är mina tre böcker, alla tre är författarnas debutböcker:

1. Flickan med snö i håret av Ninni Schulman.
"En kall och snöig nyårsafton försvinner sextonåriga Hedda Losjö från sitt hem utanför Hagfors i Värmland. Hennes föräldrar är förtvivlade. Vad kan ha hänt deras skötsamma dotter? När poliserna Petra Wilander och Christer Berglund får fallet på sitt bord visar det sig snart att Hedda har levt ett dubbelliv."

2. Snöleoparden av Mikael Köhler-Larsson.
"En lyxjakt exploderar några hundra meter från stranden i Cannes bara dagar innan den berömda Filmfestivalen ska invigas och den lokala polisstyrkan står helt handfallna. Jacques Bellion, kommissarien från Paris som precis återinsatts i tjänst efter fem långa års frånvaro, misstänker tidigt att det handlar om mer än en sprängd båt och anar ett samband med den stundande Filmfestivalen. Men vilket?"

3. Isprinsessan av Camilla Läckberg.
"Huset var ödsligt och tomt. Kylan trängde in i alla vrår. En tunn hinna av is hade bildats i badkaret. Hon hade börjat anta en lätt blåaktig ton. Han tyckte att hon såg ut som en prinsessa där hon låg. En isprinsessa. Golvet han satt på var iskallt, men kylan bekymrade honom inte. Han sträckte ut handen och rörde vid henne. Blodet på hennes handleder hade för länge sedan stelnat. Kärleken till henne hade aldrig varit starkare."


11 kommentarer:

 1. Snöleoparden blir jag smått nyfiken på, de andra har jag läst.

  SvaraRadera
 2. Snöleoparden har jag också i min trio!

  SvaraRadera
 3. Isprinsessan lät ju jätteobehaglig...Schulmans bok har jag spanat på ett tag och tänkt att jag vill läsa den men sedan ångrat mig. Var den bra?

  SvaraRadera
 4. Flickan med snö i håret hade jag också med.

  SvaraRadera
 5. Isprinsessan har jag en svag aning om att ha läst (eller läst del av). De andra två kände jag inte till.

  SvaraRadera
 6. har läst Flickan med snö i håret. den var verkligen jättebra.

  SvaraRadera
 7. Isprinsessan är den enda i din trio som jag läst och den är ju riktigt bra. Har även Flickan med snö i håret i bokhyllan, men den är fortfarande oläst.

  SvaraRadera
 8. Flickan med snö i håret tänker jag läsa så småningom :)

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...