söndag 11 oktober 2015

En smakebit på søndag - Rosengädda nästa

En smakebit på søndag ordnas av den norska bokbloggen Flukten fra virkeligheten och går ut på att man ska bjuda på en smakbit av boken man håller på att läsa just nu.

Jag bjuder på en smakbit ur en bok jag börjat läsa nu i helgen och den heter Rosengädda nästa! av Emma Hamberg.


"Tessan lägger en bamsekorv på stekbordet, vänder den med grillgaffeln samtidigt som hon placerar det ljusa korvbrödet i toastern. De svarta skinnbyxorna sitter som ett andra korvskinn runt låren och får svetten att rinna i små floder längs benen. Att ha sylvassa klackar en hel arbetsdag är kanske inte heller idealiskt ur ergonomisk synpunkt, men rent affärsmässigt fyller det sin funktion. Korvkiosken är delvis känd för Tessan själv, hennes kurviga kropp och tighta skjortor. Tappa stilen och du tappar kunderna. Tessan plockar fram en Pucko ur kylen, skakar den ett par gånger så att alla hennes armband rasslar högt, och räcker flaskan till mannen. - 49 kronor blir det då."

"I början försökte jag. Försökte bjuda på något mer i den här lilla kiosken. Jag rörde ihop olika såser, provade nya sallader, ja till och med skapade en egen burgare. Tessans french burger. Med lite såna där syrliga smågurkor, en dijondressing och ... ingen ville ha min franska burgare. Ingen ville ha mina egna dressingar eller specialsallader. Så jag slutade med det och knäppte upp skjortan. Det fungerade bättre. Som alltid."

26 kommentarer:

 1. Den här vill jag läsa.
  Tack för smakbiten
  Kram Cissi

  SvaraRadera
 2. Har inte läst något av Emma Hamberg och helt ärligt så lockar det inte heller :) Tack för smakbiten!

  SvaraRadera
 3. Jag läste Baddaren av Hamberg i somras och tyckte den var väldigt charmig och rolig. Rosengäddaserien vill jag läsa någon gång :) Tack för smakbiten!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det här är den första bok jag läser av Hamberg.

   Radera
 4. Jag började på en bok av Hamberg men insåg snabbt att det inte var något för mig. Tack för smakbiten.

  SvaraRadera
 5. Jag har läst några av hennes ungdomsböcker, men jag har inte läst någon vuxenbok av henne. Jag funderar på att läsa hennes serie om Rosengädda.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har inte läst något av henne förut.

   Radera
 6. tack för smakebiten! har inte läst något av Emma Hamberg

  SvaraRadera
  Svar
  1. Var så god! Detta är den första jag läser av Hamberg.

   Radera
 7. Tack för smakebiten, jag blev faktiskt riktigt sugen på att läsa den.

  SvaraRadera
 8. Tack för smakbiten. Har läst en bok av henne, och även om den var OK så lockade den inte till mer läsning faktiskt.

  SvaraRadera
 9. Den här vill jag verkligen läsa. Tack för smakbiten.

  SvaraRadera
 10. Tack för smakbiten. Dessa böcker skall jag läsa framöver. Har de två första.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det här är den första boken i serien om Rosengädda.

   Radera
 11. Jag har inte läst Emma Hambergs böcker.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Detta är den första bok jag läser av Hamberg.

   Radera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...