fredag 30 oktober 2015

Minnesbäraren

Titel: Minnesbäraren
Författare: Kamilla Oresvärd
Format: Inbunden
Antal sidor: 300
Förlag: Hoi förlag
Genre: deckare/thriller
Utgiven: 2015
Rec.ex.

"Han sjönk ner på knä, släppte klubban och slog pannan i marken. Bilden han såg framför sig. Den ville inte försvinna. Blont, blodigt hår. Bara brunbrända ben, smutsiga och blåslagna. Ögonen, stora brunnar av tysta skrik. Han slog armarna om sig själv och började gunga fram och tillbaka. Vad hade han gjort?

Didrik Mörck minns inte. Bara små fragment som ibland gör sig påminda. Är det fantasimonster som visar sig för honom i febriga brottstycken? Han vet inte. Han är ju trots allt galen och oförmögen att skilja på dröm och verklighet.

Sommaren är här och många på polishuset har gått på semester när ett över trettio år gammalt lik hittas i en jordkällare i centrala Göteborg. Samtidigt rymmer en man, som sitter inlåst för ett brutalt mord, från en sluten rättspsykiatrisk vårdanstalt tio mil därifrån. Kommissarie Stina Seger och hennes grupp får i uppdrag att lösa de båda fallen och deras jakt tar dem med ner i mentalvårdens mörka gömmor där en skrämmande sanning uppenbarar sig.

I sin debut Minnesbäraren lotsar Kamilla Oresvärd läsaren genom en gastkramande berättelse med en skickligt vävd intrig om svek och maktmissbruk i slutna miljöer."
===================================================================
Min kommentar:
Minnesbäraren är en mycket spännande och bra polisroman. Den har korta kapitel vilket gör boken till en bladvändare. Karaktärerna är intressanta, men jag kan inte direkt säga att jag gillar någon av dom. De som är mest irriterande är Lovisa och Dan. Historien är trovärdig. Att det på mentalsjukhus förr gått till på det viset som det beskrivs i boken kan jag mycket väl tänka mig.

Boken har snyggt omslag och intressant baksidestext. 

Minnesbäraren är en väldigt bra debut av Kamilla Oresvärd och jag vill gärna läsa flera böcker av denna författare. Kan verkligen rekommendera denna bok.
Betyg:
Tack till författaren Kamilla Oresvärd och Hoi förlag för recensionsexemplaret!
Minnesbäraren kan köpas här:
Inbunden: Adlibris, Bokus
E-bok: Adlibris, Bokus

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...