onsdag 14 oktober 2015

Rosengädda nästa!

Titel: Rosengädda nästa!
Författare: Emma Hamberg
Format: E-bok
Förlag: Piratförlaget
Antal sidor: 349
Serie: Rosengädda del 1
Genre: skönlitteratur
Utgiven: 2012


"Bror är en trettonårig frankofil som har oändligt många skivor med Serge Gainsbourg men inte en endaste vän. Brors föräldrar bråkar sammanbitet om nätterna. Det viskas om skilsmässa. Familjen är det enda han har, och den måste räddas! Bror iscensätter ett seglarläger som han sedan låtsas åka på. En hel månad ger han sina föräldrar, då de kan hitta tillbaka till varandra. Men frågan är vart Bror egentligen ska ta vägen den där månaden?

Tessan är en tjugonioårig kvinna som sitter fast i en dålig relation, andras skeva förväntningar av henne och sin nedlåtande mamma. Hon läser kokböcker som andra läser romaner, men ägnar sina dagar åt att servera pulvermos i en korvkiosk istället för att laga fantastiska rätter åt finsmakare. Hon vill något mer med sitt liv. Men hur ska det gå till?

Jane är en unik kvinna, en sextioårig excentrisk dam som hjälper små djur i nöd, men även lämnar dörren på glänt åt människor som kan behöva henne. Tack vare Janes magiska fingrar möts Tessan och Bror i hennes lilla hus mitt i stan.

Tillsammans ger de sig iväg till Rosengädda, en resa som kommer att förändra alla deras liv för evigt."


========================================================================
Min kommentar:

Rosengädda nästa! är den första boken i en serie om Rosengädda. Hittills har det utkommit tre böcker i serien och dom andra heter Vårjakt i Rosengädda och Larma, släcka, rädda i Rosengädda.
Rosengädda nästa! är en rolig och ibland helt galen bok.  Härlig feelgood-roman.

Betyg:

Rosengädda nästa kan köpas här:
Pocket: Adlibris, Bokus

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...