måndag 9 november 2015

Tematrio - Syskon

I denna veckas tematrio ska vi berätta om tre böcker som handlar om syskon.

1. Så länge du är min syster av Peo Bengtsson.

"Bandet mellan William och Betty har alltid varit starkt. De två syskonen fick klara sig själva redan som barn, när föräldrarna svek. Det gick faktiskt bra ja, över förväntan men som vuxna har de båda svårt med sina relationer."

2. Istvillingar av S.K. Tremayne

"Lydia och Kirstie är enäggstvillingar - sex år gamla, oskiljaktiga och så lika att inte ens deras föräldrar alltid kan säga vem som är vem. Så händer det som bara inte får hända: Lydia faller från ett balkongräcke och dör"

3. Laura - flickan från havet av Carolina Gynning

"Julen 2004 reser tvillingarna och deras föräldrar till Thailand för att fira pappans 60-årsdag. När föräldrarna dör och Vanessa försvinner under tsunamin, faller det sig nästan naturligt för Laura att ta sin systers plats. Efter alla år i skuggan av den fantastiska Vanessa, kan Laura äntligen stiga fram som den framgångsrika kvinna hon skulle ha varit. Om bara inte hemligheten drabbat henne."


15 kommentarer:

 1. Jag har läst Istvillingar och Laura.

  SvaraRadera
 2. Istvillingar har jag hört mycket om. Den måste nog få följa med mig hem någon dag.
  Visste inte att Carolina Gynning hade skrivit en bok.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Carolina har skrivit flera böcker bl.a. 2 biografier och 2 romaner.

   Radera
 3. har inte läst någon av dem, men PO Bengtsson dyker upp lite överallt

  SvaraRadera
 4. Visste inte heller att Gynning kunde skriva! :)

  SvaraRadera
 5. Istvillingar har jag ju tänkt läsa, men jag väntar nog tills den släpps i pocket nästa år :)

  SvaraRadera
 6. Istvillingar skulle jag jättegärna vilja läsa. Känner inte till de andra två.

  SvaraRadera
 7. Istvillingar har jag tittat på och tänkt läsa.

  SvaraRadera
 8. Istvillingar har jag läst och jag gillade den riktigt mycket!

  SvaraRadera
 9. Åh flickan från havet låter jätteintressant. Ska läsa :)

  SvaraRadera
 10. Tre titlar som jag inte läst.

  SvaraRadera
 11. Älskade "Så länge du är min syster."

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...