måndag 28 december 2015

Allt jag inte minns

Titel: Allt jag inte minns
Författare: Jonas Hassen Khemiri
Format: Inbunden
Antal sidor: 332
Förlag: Albert Bonniers Förlag
Genre:Skönlitteratur
Utgiven: 2015

"Folk säger att Samuel och Laide var själsfränder, att deras kärlekshistoria var helt jävla magisk, att dom var menade för varandra. Folk säger att Samuel gjorde det för att hämnas, för att han var svartsjuk, för att han ville tvinga Laide att minnas honom. Folk säger att det aldrig hade hänt om inte Vandad hade blandat sig i, att det var Vandads fel, att Vandad gjorde vad som helst för pengar."

Allt jag inte minns är en roman om kärlek och ekonomi. Om vänskap och våld. Om Samuel som lever vidare i allas minnen, nu när Vandad sitter inspärrad, Laide har lämnat landet och huset är förstört.
Ett antal öden krockar i rasande fart i dagens Stockholm. Bakom alla röster om Samuel skymtar en person på flykt från sig själv. Vems minnesbilder går att lita på? Och vad döljer sig i det som vi inte minns?"


===========================================================================
Min kommentar:

Allt jag inte minns är vinnare av Augustpriset för årets bästa skönlitterära bok 2015, och det är därför som jag ville läsa den här boken. Boken är lättläst men den har många olika berättare och det är svårt att hålla reda på vem "jag" är då det byter berättare mitt i allt. 

Omslaget är snyggt och baksidestexten är okej.

Betyg:

Allt jag inte minns kan köpas här:
Inbunden: Adlibris, Bokus
E-bok: Adlibris, Bokus

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...