fredag 8 januari 2016

Barnbruden

Titel: Barnbruden
Författare: Anna Laestadius Larsson
Format: E-bok
Antal sidor: 409
Förlag: Piratförlaget
Genre: Skönlitteratur
Utgiven: 2013

"Det är juni 1774 och det kungliga linjeskeppet Sofia Albertina närmar sig Sveriges kust efter en orolig färd över Östersjön. Ombord finns Hedvig Elisabeth Charlotta, femton år gammal och den yngsta kungliga bruden i Sveriges historia. Där finns också den omsvärmade adelsfröken Sophie von Fersen, som tyst förbannar sin mor som tvingat med henne på resan. Hon vill inte passa upp på en trilskande tysk barnrumpa, i tankarna är hon på bal i prins Fredriks armar.
I Stockholm förbereder Gustav III och hans hov ett ståtligt mottagande av den blivande prinsessan. Förväntningarna på henne är höga, hon ska gifta sig med kungens bror Karl och skänka landet den tronarvinge man så länge väntat på. Och långt under slottets vackra paradvåningar vaknar Pottungen - den stumma flickan som tar hand om andras skit.

Barnbruden är romanen om de unga kvinnorna vid Gustav III:s hov. Det är en berättelse om vänskap, svek, maktlystnad och frihetstörst."


=========================================================================
Min kommentar:

Barnbruden är författaren Anna Laestadius Larssons debut och första delen i en trilogi. Romanen är mycket bra, intressant och en bladvändare. Jag kommer absolut läsa dom två andra böckerna i serien som heter Pottungen och Räfvhonan. Historiska romaner brukar inte intressera mig så mycket men det gjorde den här boken och jag är glad att jag valde att läsa den. 

Betyg:

Barnbruden kan köpas här:
Pocket: Adlibris, Bokus
E-bok: Adlibris, Bokus

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...