söndag 3 januari 2016

En smakebit på søndag - Barnbruden

En smakebit på søndag ordnas av den norska bloggen Flukten fra virkeligheten och går ut på att man ska bjuda på en smakbit av boken man håller på att läsa just nu.

Min smakbit kommer från boken Barnbruden av Anna Laestadius Larsson. "Matilda såg sig vaksamt omkring. Att drottning Sofia Magdalena var kall som is och hennes sköte torrt som fnöske var ingen hemlighet. Ryktet hade spridit sig från hovet ner till varenda gatumånglerska i Stockholm, och stadens pamflettmakare hade länge gjort sig lustiga över bristen på aktivitet i den kungliga sängkammaren. På krogarna sjöngs skadeglada visor om att drottningens lakan var lika kritvita och bädden lika slät som om kungen aldrig legat i den. Ändå var det bäst att passa sin tunga. Vad slödder och lösdrivare pratade om var en sak, men att en adelsdam förtalade kungen var ingenting som gick ostraffat förbi om fel person hörde det"

1 kommentar:

  1. De här böckerna har jag sett på många bokbloggar nu, jag tror inte att de riktigt är för mig. Men man vet ju aldrig :)

    SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...