torsdag 21 januari 2016

Pottungen

Titel: Pottungen
Författare: Anna Laestadius Larsson
Format: e-bok
Antal sidor: 446
Förlag: Piratförlaget
Genre: skönlitteratur
Utgiven: 2014

"Det är mars 1792 och Gustav III ligger död på Stockholms slott. På balkongen visar den nye regenten hertig Karl upp sig för folket.

På borggården står Johanna som en gång var slottets pottunge med ett krampaktigt grepp om sin son Nils. Hon om någon vet vad hertigen är kapabel till. I en tid då kopplerskor lurar på krogarna, plitar griper lösdriverskor på gatorna och där de flesta försörjningsmöjligheter är stängda för en ogift mor är Johanna ändå fast besluten att glömma det som varit och skapa sig ett bättre liv. Men hur?

Inne i slottets förgyllda salar drömmer hertiginnan Charlotta om inflytande och makt. Tillsammans med sin hovmästarinna Sophie samlar hon tidens vittra fruntimmer i den hemliga kvinnosalongen Blåstrumporna.

I Pottungen får läsarna återknyta bekantskapen med pigan Johanna, hertiginnan Charlotta och grevinnan Sophie från Barnbruden. Det är en berättelse om orättvisor, förtryck och det som förenar oss alla: Längtan efter kärlek och att få styra sitt eget liv."

==============================================================

Min kommentar:

Pottungen är den andra boken jag läser av författaren Anna Laestadius Larsson. Den första i serien heter Barnbruden.  Pottungen är lika bra och intressant som den första boken. 

Betyg:

Andra böcker jag läst av Anna Laestadius Larsson: Barnbruden

Pottungen kan köpas här:
Pocket: Adlibris, Bokus
E-bok: Adlibris, Bokus

2 kommentarer:

  1. Ja gillar denna serie, Barnbruden var till och med rolig.

    SvaraRadera
  2. Pottungen har jag i bokhyllan, har bara ännu inte hunnit ta itu med den.

    SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...