onsdag 20 januari 2016

Sekten på Dimön

Titel: Sekten på Dimön
Författare: Mariette Lindstein
Format: ljudbok
Antal sidor: 504
Förlag: Mörkersdottir Förlag
Uppläsare: Björn Wahlberg och Gunilla Leining
Genre: deckare
Serie: Via Terra (del 1)
Utgiven: 2015

"På en dimmig och vindpiskad ö utanför Bohusläns kust, har en New Age-rörelse slagit sig ner. Deras karismatiske ledare, Franz Oswald, har utvecklat en lära, ViaTerra, som sägs återställa själslig frid och kroppens naturliga balans. Rörelsen har en magnetisk dragningskraft på kändisar och makthavare i höga positioner. Sofia Bauman, som precis tagit sin universitetsexamen, blir fascinerad av Oswalds lära. Osäker på vad hon vill göra med sitt liv, och charmad av Oswald, antar hon hans jobberbjudande. Snart blir hon dock varse de enorma uppoffringar som engagemanget kräver. Och när sommaren ger vika och höstdimman driver in och slukar ön, börjar hon undra om hon blivit indragen i en sekt. Samtidigt anar hon att det finns en skillnad mellan rörelsens ansikte utåt och Oswalds avsikter, och ju fler stenar hon vänder på, desto mer ångrar hon sitt beslut.
Men Oswald styr med järnhand och ett elstängsel har rests runt sektens ägor.
Vägen tillbaka till ett normalt liv förvandlas långsamt till en mardröm.
För ingen har någonsin lämnat ViaTerra."


============================================================

Min kommentar:

Sekten på Dimön är skriven av Mariette Lindstein som själv flydde från Scientologikyrkan 2004 efter att i tjugofem års tid arbetat på alla nivåer inom kyrkan inklusive toppen av hierarkin på dess högkvarter utanför Los Angeles. Detta gör att romanen blir ännu mera trovärdig. 

Boken är mycket intressant och spännande med ett bra driv som gör att man bara vill höra mer och mer. Uppläsarna Björn Wahlberg och Gunilla Leining gör ett mycket bra jobb och deras röster passar väldigt bra till den här boken. 

Sekten på Dimön är författarens debutroman och första delen i en trilogi om sekten ViaTerra. Jag vill gärna läsa mera om Sofia Bauman och ser fram emot de kommande böckerna i trilogin. Jag kan verkligen rekommendera alla att läsa denna bok. Boken får högsta betyg av mig.

Betyg:

Sekten på Dimön kan köpas här:
Inbunden: Adlibris, Bokus
E-bok: Adlibris, Bokus
Ljudbok: Adlibris, Bokus

7 kommentarer:

 1. Den verkar onödigt lång, håller storyn för så många sidor?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Storyn håller hela vägen. Jag la upp hastigheten då jag lyssnade till 1.25 så det skulle gå lite fortare.

   Radera
 2. Denna har jag tänkt försöka hinna med denna månaden. Den verkar spännande.

  SvaraRadera
 3. En mycket inlevelsefullt berättad historia. Gick oerhört snabbt att läsa trots omfånget. Ser fram emot fortsättningen. :)

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...