söndag 24 januari 2016

Smakebit på søndag

En smakebit på søndag ordnas av den norska bloggen Flukten fra virkeligheten och går ut på att man ska bjuda på en smakbit av boken man håller på att läsa just nu.

Min smakbit kommer från Munken som sålde sin Ferrari - en berättelse om att uppfylla sina drömmar och förverkliga sig själv, av Robin Sharma.


"Det finns ingen värdighet i att vara överlägsen någon annan. Sann värdighet ligger i att vara överlägsen sitt tidigare jag.' Och allt jag vill säga med det är att om du vill förbättra ditt liv och börja leva på ett sätt som du förtjänar måste du vara självständig. Det spelar ingen roll vad andra säger om dig - det viktiga är vad du säger om dig själv. Bry dig inte om andras omdömen så länge du vet att det du gör är rätt för dig. Du kan göra vad du vill så länge dina handlingar överensstämmer med ditt samvete och ditt hjärta. Du ska aldrig skämmas för att du gör det rätta - bestäm dig för vad det är för dig och håll fast vid det. Och för guds skull, gör aldrig misstaget att börja jämföra ditt egenvärde med andra människors nettovärde. Som Yogi Raman sa: 'Varje sekund du ägnar åt någon annans drömmar stjäl tid från dina egna."


 

14 kommentarer:

 1. Tycker han glömde en viktig detalj där Du kan göra vad du vill så länge dina handlingar överensstämmer med ditt samvete och ditt hjärta så länge det inte skadar någon annan. Är helt säker på att han inte menar att man kan gå runt och döda folk hur som helst, så länge man själv tycker att det är OK. I alla fall hoppas jag det :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Håller inte med dig om att det fattas en viktig detalj. Då jag läser den här boken tänker jag på allt annat än att döda folk.

   Radera
 2. Tack för smakbiten! Den här har jag inte läst men funderat på att göra det. :)

  SvaraRadera
 3. Artig tittel. Takk for smakebiten!

  SvaraRadera
 4. Den boken tyckte jag var så fin, och fängslande. Tack för smakbiten!

  SvaraRadera
 5. Tack för smakbiten. Tänk om man ändå kunde strunta i andras omdömen. Jag har jättesvårt med det...

  SvaraRadera
 6. Den här boken vill jag definitivt läsa. Tack för smakbiten!

  SvaraRadera
 7. Tack för smakebiten om man ändå kunde sluta bry sig om vad andra tycker.

  SvaraRadera
 8. Tack för smakbiten men tror tyvärr inte det är en bok för mig. :)

  SvaraRadera
 9. Känns som det var länge sedan denna lästes, men kommer ihåg att jag tyckte mycket om den. Tack för smakbit! Önskar dig en fortsatt fin söndag. :)

  SvaraRadera
 10. Det här låter intressant. Tack för smakbiten.

  SvaraRadera
 11. så sant som det är sagt! tack för smakebiten!

  SvaraRadera
 12. den väntar i bokhyllan, tack för smakbiten!

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...