söndag 7 februari 2016

4 frågor till författaren Mariette Lindstein

Foto: Patrik Ljungman
Sekten på Dimön är Mariette Lindsteins debutroman och den första delen i en trilogi om sekten ViaTerra. Mariette Lindstein flydde själv från Scientologikyrkan 2004 efter att i tjugofem års tid arbetat på alla nivåer inom kyrkan inklusive toppen av hierarkin på dess högkvarter utanför Los Angeles.

4 frågor till författaren:

1. Varför blev du författare?

 Jag blev författare först och främst för att jag älskar att skriva fiction, men också för att jag kände att jag hade ett budskap som jag ville få ut. Det är med sektmentalitet. Hur man dras in, varför man stannar kvar och varför det är så svårt att ta sig ut. Nu har Sekten på Dimön gått såpass bra att jag lever helt på mitt författarskap och jag har aldrig varit så lycklig. 

2. Vad är roligt och svårt med att skriva?
Det är roligt att låta fantasin flöda. Jag använder mina karaktärer som pappersdockor. Ställer dem i början på en bok och låter dem svepas in i berättelsen. Jag vet hur en bok ska börja och sluta, men aldrig riktigt vad som ska hända däremellan. Just nu skriver jag min tredje bok som handlar om barn i sekter. Det är tungt och jobbigt ibland. Många tråkiga minnen och en viss ånger förknippad med själva ämnet. Samtidigt blir skrivandet ett slags terapi.

3. Kan du berätta något om ditt pågående skrivprojekt?
Jag har precis skrivit färdigt andra delen i trilogin om sekten ViaTerra som handlar om hur livet för en avhoppare kan te sig. Den heter: Sekten som Återuppstod och kommer ut 15 augusti. Medan den boken genomgår korrektur har jag börjat skriva bok tre: Sektens Barn.

4. Vilken bok läste du senast?
 Den sista boken jag läste var Tana French: The Secret Place på engelska. Jag håller på att översätta delar av min egen bok för utlandsexport i vår. Då är det alltid bra att läsa mycket på engelska.


Ett stort tack till Mariette Lindstein för att du ville svara på mina frågor.

Här kan läsas mera om författaren och böckerna: http://www.mlindstein.com/
Mörkersdottir Förlag - Mariette Lindstein

Länkar till andra inlägg i min blogg om Sekten på Dimön:
Sekten på Dimön
Månadens bästa bok

1 kommentar:

  1. Kul med intervju, jag läste ut Sekten på Dimön i morse :)

    SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...