söndag 14 februari 2016

En smakebit på søndag - Mr Mercedes

En smakebit på søndag ordnas av den norska bloggen Flukten fra virkeligheten och går ut på att bjuda på en smakbit av boken man håller på att läsa just nu.

I Finland firar vi idag Vändagen och dagen för Läsro. Ha en trevlig Vändag alla och hoppas att ni även har tid att läsa i lugn och ro. :)

Min smakbit kommer från en bok jag ska börja läsa idag. Mr Mercedes av Stephen King som blir den första bok jag läser av King.


"Bilen accelererade rakt mot den punkt där de många arbetssökande var som tätast hoppackade och inhägnade av banden med texten  AVSPÄRRAT.
Somliga försökte fly men bara de som befann sig i utkanten lyckades undkomma. De som stod närmare entrén - de som kommit allra först - hade ingen chans. De slog emot stolparna och vräkte omkull dem, de snärjde in sig i avgränsningsbanden, de stötte ihop. Människomassan krängde av och an i böljande vågor. De som var äldre eller kortare föll omkull och trampades ner."

11 kommentarer:

 1. Dette er en bok jeg har tenkt å lese. Jeg er veldig glad i bøkene til Stephen King. Jeg har noen favoritter, som Det mørke tårn-serien og bøkene Talismanen og Black House hvor historien i Talismanen fortsetter i Black House. Men jeg liker også flere av de mer grøssende bøkene. (De jeg har nevnt er mer fantasy). Ha en riktig fin søndag!

  SvaraRadera
 2. Det där är en bok som jag gillade :)

  Just det, läsro-dagen, det var ju i dag so jag skulle läsa hela dagen :o

  SvaraRadera
 3. Ha en bra Vändag du också! Tack för smakbiten!

  SvaraRadera
 4. Tack för smakebiten, den vill jag läsa.

  SvaraRadera
 5. Läsro-dagen borde vara internationellt firad överallt, absolut! King-boken är läst, blev inte så jätteimponerad av den, men tack för smakbit.

  SvaraRadera
 6. jag har aldrig läst något av King men vill verkligen göra det snart. :) Tack för smakbiten! :)

  SvaraRadera
 7. Tack för en spännande smakbit.

  SvaraRadera
 8. Tack för smakbiten! Trevlig vändag! :)

  SvaraRadera
 9. läsrodagar och vändagar borde alla ha. ofta. tack för smakebiten!

  SvaraRadera
 10. Stephen King är en författare som jag högaktar, men har ändå svårt för att läsa på grund av att jag är så ruskigt lättskrämd.

  SvaraRadera
 11. Jag har aldrig heller läst ngt av King! Tack för smakbiten!

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...