lördag 13 februari 2016

Finns inte på kartan

Titel: Finns inte på kartan
Författare: Carin Hjulström
Förlag: Bonnier Audio
Format: ljudbok
Uppläsare: Gunilla Leining
Genre: skönlitteratur
Utgiven: 2015 (ljudbok)
2009 (inbunden)

"Höstterminen på Journalisthögskolan i Göteborg närmar sig sitt slut. 23-åriga Frida Fors väntar spänt på besked om var hon ska få göra sin praktik. Hon vet att en bra praktikplats kan öppna dörrar till de åtråvärda jobben inom medievärlden.

Beskedet kommer som en kalldusch. Hennes charmige, begåvade pojkvän får drömplatsen på Aftonbladet i Stockholm, själv hamnar hon på Smålandsbladets lokalredaktion i Bruseryd, ett stillastående samhälle som knappt finns med på kartan.

När hon dessutom lämnas av pojkvännen känns det som om hon har nått nollpunkten. Men mot sin vilja blir hon indragen både i sina medarbetares och bybornas personliga öden. Redaktionschefen Åke Johansson som botar sin ensamhet med flaskan. Journalisterna Mats och Annika vars äktenskap knakar allt mer i fogarna. 19-årige Dani som tröttnat på machomentaliteten bland kompisarna i Södertälje och bestämt sig för att öppna en kebabkiosk i Bruseryd. Enstöringen Gunnel som dag efter dag, i ur och skur, sitter på den sten som hennes son och hans familj dödskraschade mot. Och inte minst flickan Aliana från Kosovo, som Frida blir nära vän med.

Det visar sig att det är Frida som har dragit vinstlotten. Under sin tid i Bruseryd lär hon sig journalistyrket från grunden och hon växer som människa genom att hjälpa andra."


=====================================================================

Min kommentar:

Finns inte på kartan är en trevlig och lättlyssnad bok som har en mycket bra uppläsare.

Betyg:

Finns inte på kartan kan köpas här:
Ljudbok: Adlibris, Bokus
E-bok: Adlibris, BokusInga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...