lördag 6 februari 2016

Jag lät dig gå

Titel: Jag lät dig gå
Författare: Clare Mackintosh
Format: e-bok
Antal sidor: 424
Förlag: Lind & Co Förlag
Originaltitel: I let you go
Översättare: Mia Gahne
Genre: deckare
Utgiven: 2016

"Femårige Jacob och hans mamma är på väg hemåt en mörk och blöt novemberkväll. De har bara en kort bit kvar att gå när han plötsligt släpper taget om hennes hand och springer ut i gatan. Samtidigt kommer en bil körande i rasande fart och Jacob hinner inte undan. Föraren smiter och kvar på gatan ligger den döde pojken. Över honom hukar sig hans svårt chockade mamma. Hela hennes liv har krossats i ett ögonblick.
Fallet hamnar på polisinspektör Ray Stevens bord. Han har inga ledtrådar men är fast besluten att hitta den skyldige, och är beredd att riskera allt för att skipa rättvisa åt en kvinna som drabbats av varje förälders värsta mardröm.
För Jenna är det omöjligt att fortsätta leva i hemstaden Bristol hennes liv är ödelagt. Det enda hon vill är att lämna allt bakom sig och börja på nytt. Jenna flyttar till en liten by i Wales. Hon försöker desperat glömma sitt förflutna men jagas av fasansfulla minnen. Byns invånare undrar förstås vem hon är och varför hon sökt sig just dit. Men Jenna håller alla på avstånd, släpper ingen in på livet.
Medan polisen arbetar börjar Jenna långsamt tro på en framtid. Men är det alls möjligt att lämna ett liv för ett helt annat?
Det förflutna kommer obönhörligt ifatt henne och dess konsekvenser är förödande."


=======================================================================

Min kommentar:

Jag lät dig gå är Clare Mackintosh debutroman och författaren jobbade tidigare som polis och boken bygger på ett fall hon arbetade med då. 

Bokens första del är långsam och känns på nåt vis som en helt annan typ av bok, den blir spännande först i den andra delen. Jag gillade båda delarna ändå fastän de var så olika. Den är välskriven och en bladvändare, men slutet kunde jag gissa mig till.

Det är en mycket bra debut av Clare Mackintosh och jag vill gärna läsa flera böcker av samma författare.

Betyg: ✿-

Jag lät dig gå kan köpas här:
Inbunden: Adlibris, Bokus
E-bok: Adlibris, Bokus


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...