måndag 15 februari 2016

Räfvhonan

Titel: Räfvhonan
Författare: Anna Laestadius Larsson
Format: e-bok
Antal sidor: 409
Förlag: Piratförlaget
Genre: skönlitteratur
Utgiven: 2015

"Det är juni 1810 och det brinner en eld på terrassen till det Fersenska palatset. Grevinnan Sophie Piper rör sig oroligt fram och tillbaka, göder elden med brev och avskrifter som under inga omständigheter får hamna i orätta händer. På Stockholms gator hörs pöbeln ryta: De ska hänga räfvhonan i hennes egna tarmar och sedan supera på Haga. Där förbereder sig drottning Charlotta på flykt. En båt väntar nere i Brunnsviken för att föra henne bort om folket bestämmer sig för att anfalla slottet.
De är båda offer för en omsorgsfullt planerad hatkampanj som dirigeras från Glada tackan. En krog som ägs av Johanna, som en gång kallades pottungen och var Charlottas tjänsteflicka.
Räfvhonan är den fristående och avslutande romanen i trilogin om Charlotta, Sophie och Johanna som läsarna tidigare mött i Barnbruden och Pottungen. Det är en berättelse om hat som förgör och kärlek som överlever trots allt."

=========================================================================

Min kommentar:

Räfvhonan är den avslutande romanen i trilogin om Charlotta, Sophie och Johanna. De tidigare hette Barnbruden och Pottungen. Räfvhonan är fristående men jag tycker ändå man ska läsa alla tre böckerna och i rätt ordning. 
Jag gillar vanligtvis inte historiska romaner men det här var en serie jag gillade väldigt mycket och jag är glad att jag valde att läsa alla tre böckerna. Av karaktärerna var Johanna eller Pottungen som hon kallades, som var mest intressant. Räfvhonan har det snyggaste omslaget.

Betyg:

Andra böcker jag läst av Anna Laestadius Larsson: Barnbruden och Pottungen.

Räfvhonan kan köpas här:
Inbunden: Adlibris, Bokus
E-bok: Adlibris, Bokus

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...