torsdag 31 mars 2016

De försvunna

Titel: De försvunna
Författare: Caroline Eriksson
Förlag: Forum
Format: e-bok
Antal sidor: 237
Genre: deckare/thriller
Utgiven: 2015

"En solig sensommarkväll tar Greta, Alex och dottern Smilla båten från sommarstugan vid den mytomspunna sjön Maran och åker ut till ön. Greta stannar kvar i båten medan de andra går iland. De kommer inte tillbaka. Förvirrad går även Greta iland, hon ropar och letar, men kan inte hitta Alex och Smilla någonstans. Det mystiska försvinnandet, och det febrila sökande som tar vid, leder Greta steg för steg ner i en avgrund av förvirring och tilltagande mörker.

Det står snart klart att Alex och Gretas relation präglats av destruktiva mönster. Dessutom har en omvälvande händelse i barndomen satt djupa spår i henne. Historien gör sig påmind och frågan är vad som är sanning och vad som är lögn, verklighet och fantasi. Kan sägnerna om sjön Marans onda krafter stämma? Finns det ett samband mellan försvinnandet och det som skedde den kvällen för många år sedan, då Gretas pappa dog? Och vad har egentligen hänt med Alex och Smilla?"


=========================================================================

Min kommentar:

De försvunna är en psykologisk spänningsroman och har fått många bra recensioner så jag hade höga förväntningar på den. Boken är ok och stundtals spännande. Fastän boken inte har så många sidor tog det mig flera dagar att läsa ut den.
Betyg:

De försvunna kan köpas här:
Inbunden: Adlibris, Bokus
Pocket: Adlibris, Bokus

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...