söndag 27 mars 2016

En smakebit på søndag

En smakebit på søndag ordnas av den norska bokbloggen Flukten fra virkeligheten och går ut på att man ska bjuda på en smakbit från boken man håller på att läsa just nu.

Min smakbit kommer från De försvunna av Caroline Eriksson.


"Smygande, likt en inkräktare, går jag ännu närmare. Kan inte hejda mig. Jag kikar in genom otvättade glasrutor, känner på handtaget till ett uthus. Men ingenstans finner jag tecken på att Alex och Smilla varit här, än mindre att de skulle befinna sig här nu. Naturligtvis inte. Jag fortsätter vidare längs vägen, stannar här och där vid någon stuga som ligger extra avskilt eller ser nergången ut. Min fantasi skenar, jag ser Alex och Smilla framför mig, bundna och belagda med munkavle i något trångt, fönsterlöst utrymme."

15 kommentarer:

 1. Den läste jag för ett tag sedan. Tack för smakbiten!

  SvaraRadera
 2. Ja detta är ju en favorit för mig. Så spännande! Brukar normalt inte gilla böcker med ett överanvändande av "jag", men detta är ett klart undantag - verkligen bra psykologisk thriller med nerv. Tack för smakbit!

  SvaraRadera
 3. Den boken er dessverre ikke oversatt til norsk, så jeg får legge den i ønskelisten over svenske bøker :-) (Ja, jeg har en egen liste for det!) Noen ganger kjøper jeg dem gjennom Adlibris, andre ganger i bokhandelen i Strømstad. Og noen ganger finner jeg dem på Storytel. Så de er ikke så vanskelige å få tak i som før. Ha en riktig fin søndagskveld!

  SvaraRadera
 4. Tack för smakbiten. Den här tyckte jag var riktigt bra!

  SvaraRadera
 5. Spännande! Tack för tipset!

  SvaraRadera
 6. Håller med, verkar spännande.

  SvaraRadera
 7. Tack för en spännande smakbit. Är jättesugen på att läsa boken.

  SvaraRadera
 8. Spännande smakbit, tack för den! :)

  SvaraRadera
 9. usch, vilken hemsk situation. verkligen psykologisk thriller! tack för smakebiten!

  SvaraRadera
 10. Det här låter som en spännande historia. Tack för smakbiten!

  SvaraRadera
 11. Den här är jag väldigt sugen på, gillade hennes första bok, Djävulen hjälpte mig, väldigt mycket. Och så hittade jag hennes andra, Inga gudar jämte mig, på rean :)

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...