måndag 28 mars 2016

Gone Girl

Titel: Gone Girl
Författare: Gillian Flynn
Förlag: Modernista
Originaltitel: Gone Girl
Översättare: Ulla Danielsson
Antal sidor: 555
Format: inbunden
Genre: deckare/thriller
Utgiven: 2013

"Nick och Amy Dunne är paret som har allt. De är charmiga, smarta och framgångsrika. Efter några hektiska år i New York slår de sig ner i en liten småstad i Missouri. Men den nya tillvaron blir inte som de tänkt sig och snart avlöser grälen varandra.
På morgonen till deras femte bröllopsdag är Amy plötsligt försvunnen. I parets villa finns tydliga spår av våldsam strid. Misstankar faller snabbt på Nick, som bedyrar sin oskuld och gör vad han kan för att få polis och media på andra spår. Amys dagbok ger dock en bild av Nick som är allt annat än sympatisk. Men är han verkligen en mördare? Å andra sidan: Om han är oskyldig, var är Amy?"


========================================================================

Min kommentar:

Gone Girl är en bok jag börjat på många gånger men lagt den åt sidan. Nu har jag läst ut den och bokens första halva är ganska tråkig men sedan blir den riktigt spännande och överraskande. Karaktärerna är mycket intressanta och jag vill gärna läsa flera böcker av Gillian Flynn. Filmen vill jag också se nu. 

Betyg:

En smakbit av boken hittas här: Gone Girl - smakbit
 
Gone Girl kan köpas här:
Inbunden: Adlibris, Bokus
Pocket: Adlibris, Bokus
E-bok: Adlibris, Bokus

 

1 kommentar:

  1. Det är kul hur olika man tycker. Jag tyckte precis tvärtom, alltså att början var spännande och att andra halvan var tråkig och förutsägbar :)

    SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...