tisdag 15 mars 2016

Tematrio - asiatisk kultur

Så här skriver Lyran i veckans Teamatrio: Asien är enormt stort och dess kultur oerhört varierad. Kanske vi i en tematrio gemensamt kan täcka in litteratur och övrig kultur från olika delar? Berätta om tre "kulturella yttringar" från Asien, litteratur, musik, dans, konst o s v. Blanda gärna friskt. Eller håll er till det som känns bekvämt.


Jag kom nyligen hem från en rundresa i Asien. Vi har varit i Shanghai, Shaoxing och Honkong. Det här var min andra resa i Kina, förra resan var 2012 och då var vi i Peking och SuNing. De senaste 9 åren har vi också semestrar i Thailand, men i vinter blev det ingen resa dit tyvärr (jag saknar solen och värmen där).


Asiatisk kultur:

1. Tai chi, Qigong - Utanför vårt hotell i Shaoxing såg vi kineser utföra traditionell morgongymnastik.

2. Kinesisk matkultur - här äter man med pinnar och man vet inte alltid vad man äter. Under den här resan har jag ätit groda (jag visste inte att det var groda och fick veta det först efter middagen). Ankfötterna som serverades ville jag inte smaka på.

3. Kinesisk akrobatik - Vi har besökt akrobatikshower både i Shanghai, Peking och på Phuket. Tyvärr får man inte fotografera under showerna.

Litteraturtips: Murakamis Pinball låg väl synlig i en bokhandel i Hongkong.5 kommentarer:

 1. Är väldigt fascinerad av asiatisk kultur och vill gärna besöka Thailand, Kina och Japan och är otroligt avis på sonen som för närvarande är tre månader hos sin fru i Thailand. Ett stort problem är att jag är lite flygrädd och inte vet om jag klarar så många timmar på flyg.
  Tack för fina tips och fina bilder.

  SvaraRadera
 2. Kina är verkligen ett spännande land!

  SvaraRadera
 3. Asien är väldigt stort och väldigt intressant. särskilt intressant är Japan

  SvaraRadera
 4. Groda har jag ätit, dock inte i Kina utan i Grekland, men det blev inte godare för det ;)

  SvaraRadera
 5. Murakami är en av mina författaridoler!

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...