tisdag 26 april 2016

Vassa föremål

Titel: Vassa föremål
Författare: Gillian Flynn
Förlag: Modernista
Format: Inbunden
Antal sidor: 278
Originaltitel: Sharp object
Översättare: Rebecca Alsberg
Genre: deckare/thriller
Utgiven: 2014

"På sin chefs begäran beger sig Chicagojournalisten Camille Preaker till sin hemstad Wind Gap i Missouri, för att rapportera om fallet Natalie Wood, en tioårig flicka som är spårlöst försvunnen. Året innan kidnappades nioåriga Ann Nash under liknande omständigheter och hittades kort därefter mördad.
Camille har inte satt sin fot i hemstaden på åtta år och bävar inför att återse sin mor Adora. Relationen har alltid varit ansträngd och Camille inser snart att ingenting har förändrats; Adora håller henne på avstånd så som hon alltid gjort, samtidigt som hon verkar närmast besatt av att ta hand om Camilles trettonåriga halvsyster Amma, en bedårande men också manipulativ flicka som på ett märkligt sätt håller hela den lilla staden i sitt grepp.
Camille börjar intervjua de försvunna flickornas anhöriga, men i takt med att pussel bitarna faller på plats tycks sökandet efter sanningen på ett oroväckande sätt leda henne tillbaka till den egna familjen, till ett sårigt förflutet som nu till slut hunnit ikapp henne."


========================================================================

Min kommentar:

Vassa föremål är en spännande och otäck deckare om trasiga människor. Boken är författarens debutroman och var ganska seg i början men blev bättre. Jag har tidigare läst Gone Girl av samma författare och jag ska småningom börja läsa Mörka platser som väntar i bokhyllan.

Betyg:

Andra böcker jag läst av Gillian Flynn: Gone Girl

Vassa föremål kan köpas här:
Inbunden: Adlibris, Bokus
Pocket: Adlibris, Bokus
E-bok: Adlibris, Bokus

2 kommentarer:

  1. Jag var inte sådär jätteförtjust i Gone Girl men denna låter onekligen spännande. Kanske borde ge Gillian en ny chans? :)

    SvaraRadera
  2. Den här väntar på mig i bokhyllan :) Har gillat både Gone girl och Mörka platser.

    SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...