torsdag 19 maj 2016

Kongospår

Titel: Kongospår
Författare: Christian Unge
Förlag: Lind & Co
Format: ljudbok
Uppläsare: Stefan Sauk
Serie: Afrikatrilogin del 2
Genre: deckare
Utgiven: 2016

"Om Martin inte hade tagit en promenad den natten hade han dött - som så många andra av husets invånare. Men han anar att skulden ändå är hans. Något hände för länge sedan, något han måste ha kommit på spåret - om han bara själv visste vad.
En manlig patient hade nyligen lagts in på det sjukhus där Martin arbetar som läkare. För länge sedan i Kongo kände han Martins farfar, påstod han. Han tycktes ha något viktigt han ville berätta, men innan han hann göra det hittades han död. Bredvid honom i sängen låg en spruta och några ampuller. Någon hade tystat honom med en överdos av morfin.
Martins pappa vägrar envist att svara på frågor som rör hans släkt, så Martin söker istället upp sin farbror i Belgien. Men än en gång händer det som inte får hända. Det är inte utan skäl som den svenska polisen döper Martin till Doktor Död ...
Från Stockholm och Hedemora går trådarna till 60-talets Kongo och Burundi, för att till sist klippas av i ett fritidshus på Värmdö."


===========================================================================

 Min kommentar: 

Kongospår är den andra delen i Afrikatrilogin om kirurgen Martin Roeykens. Boken är fristående från den första som heter Turkanarapporten, men jag rekommenderar att läsa böckerna i ordningsföljd. Den tredje boken heter Saharasyndromet.  
Kongospår är en mycket spännande och fängslande sträckläsningsbok. Den är ännu bättre än den första boken och kan verkligen rekommenderas. 
Uppläsaren är mycket bra och jag har redan börjat lyssna på den tredje boken i trilogin.

Betyg:

Andra böcker jag läst av Christian Unge: Turkanarapporten


Kongospår kan köpas här:
Pocket: Adlibris, Bokus
E-bok: Adlibris, Bokus
Ljudbok: Adlibris, Bokus

1 kommentar:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...