onsdag 25 maj 2016

Saharasyndromet

Titel: Saharasyndromet
Författare: Christian Unge
Förlag: Lind & Co
Format: ljudbok
Uppläsare: Stefan Sauk
Genre: deckare
Utgiven: 2016

"Fem hjälparbetare för Läkare utan gränser blir kidnappade av en terroristgrupp vid ebolacentret i Sierra Leone. I vansinnesflykt genom öknen pressar kidnapparna sina jeepar och attackeras av militären, och
terroristledaren blir dödligt skadad.
Kirurgen Martin Roeykens insjuknar längs vägen med hög feber. Hans unga kollega, Mette Gobanski, får ett ultimatum: Rädda terroristen eller dö. Samtidigt försöker hon hålla sin vän Martin vid liv. När de till slut hamnar i en skola i Algeriet förstår Mette att mardrömmen bara börjat - man använder barn som levande sköldar.
Hemma i Stockholm inser Martins dotter Bella att tidskriften hon jobbar för har koppling till den skadade terroristledaren. Hon gör allt hon kan för att övertyga Säpo om att få flyga ner till Algeriet. Målet är att förhandla med terroristerna innan den franska och algeriska militären sätter in sin attack."


==========================================================================

Min kommentar:

Saharasyndromet är den tredje fristående boken om Martin Roeykens och jag valde att lyssna på den eftersom det är samma uppläsare som till Kongospår, den andra boken i serien. Stefan Sauk är en mycket bra uppläsare. 

Saharasyndromet är mycket spännande och fängslande och boken är hur bra som helst, den är en av de bästa böckerna jag läst hittills i år.
 
Jag vill läsa mera böcker av Christian Unge och hoppas på att han fortsätter skriva flera böcker. Kan verkligen rekommendera alla författarens böcker.

Betyg:

Andra böcker jag läst av Christian Unge: Turkanarapporten och Kongospår

Saharasyndromet kan köpas här:
Inbunden: Adlibris, Bokus
Ljudbok: Adlibris, Bokus
E-bok: Adlibris, Bokus


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...